Yerel Haberler - 23.06.2026 - 0:00
Bayram SARAYOĞLU / BHA – ARTVİN
Artvin Ticaret Borsası yönetici ve personelinden oluşan heyet, ilin en büyük özel çay fabrikası olan Efor Çay Fabrikası’nı ziyaret etti.
Artvin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Meclis Başkanı Ömer Hacıoğlu, Hakan Ermiş, Şenol Çelebi, Serhan Aydemir ve Tescil Müdürü Eda Kurul’dan oluşan heyet, üye ziyaretleri kapsamında Arhavi ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Efor çay fabrikasında incelemelerde bulundu.
Çayın Türk toplumunda önemli bir yere sahip olduğunu belirten Akyürek, bölge için çok önemli bir gelir kaynağı olan çayın sağlıklı koşullarda üretilerek tüketiciye ulaştırılmasında gösterdikleri hassasiyetten dolayı tüm fabrika yöneticilerine ve çalışanlarını tebrik etti.
Arhavi, Hopa, Kemalpaşa ve Borçka ilçelerinde çay üretiminin yoğun şekilde yapıldığını dile getiren Akyürek, bu bölgelerde çay üretimiyle elde edilen gelir, vatandaşların en önemli geçim kaynaklarından birini oluşturduğunu kaydetti.
190 kişiye istihdam sağlandı
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren çay fabrikası müdürü Nuri Haznedar, fabrikanın mevcut yapısı ve çay işleme kapasitesi hakkında teknik bilgi verdi.
Fabrikanın günlük 350 ton çay işleme kapasitesine sahip olduğunu belirten Haznedar, “Fabrikamızda 190 işçiyi istihdam ediyoruz. 3 vardiya sistemi ile çay üretimimiz devam ediyor. Mayıs ayında ilk sürüm olarak yaklaşık 10 bin ton çay alımı yaptık. Geçen yılın ilk sürümüne oranla yaklaşık 2 kat daha fazla çay alımını yaparak, çay üreticimize destek olduk.” dedi.
Yerel Haberler Yaz Kur’an kursları için kayıt süreci başladı
Yerel Haberler Dünya Kupası’nda yeni gün heyecanı: 4 kritik mücadele
Yerel Haberler Avrupa’dan 150 katılımcı Kırıkkale’de sertifika aldı
Yerel Haberler NATO zirvesi öncesi Ankara’da geniş güvenlik tedbirleri
Yerel Haberler Milliler, ABD maçı hazırlıklarına başladı
Yerel Haberler İngiltere’de siyasi gündem değişti: Starmer görevi bıraktı
Yerel Haberler İngiltere’de sıcak hava dalgası: Kırmızı alarm verildi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021