Artvin Ticaret Borsası Heyeti, çay fabrikasını inceledi

Yerel Haberler - 23.06.2026 - 0:00

Bayram SARAYOĞLU / BHA – ARTVİN 

Artvin Ticaret Borsası yönetici ve personelinden oluşan heyet, ilin en büyük özel çay fabrikası olan Efor Çay Fabrikası’nı ziyaret etti.

Artvin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Meclis Başkanı Ömer Hacıoğlu, Hakan Ermiş, Şenol Çelebi, Serhan Aydemir ve Tescil Müdürü Eda Kurul’dan oluşan heyet, üye ziyaretleri kapsamında Arhavi ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Efor çay fabrikasında incelemelerde bulundu.

Çay, bölgenin en önemli geçim kaynaklarından

Artvin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, ilin en büyük özel çay fabrikası olan Efor Çay Fabrikası’nın ilçenin istihdamına önemli bir katkı sağladığını söyledi.

Çayın Türk toplumunda önemli bir yere sahip olduğunu belirten Akyürek, bölge için çok önemli bir gelir kaynağı olan çayın sağlıklı koşullarda üretilerek tüketiciye ulaştırılmasında gösterdikleri hassasiyetten dolayı tüm fabrika yöneticilerine ve çalışanlarını tebrik etti.

Arhavi, Hopa, Kemalpaşa ve Borçka ilçelerinde çay üretiminin yoğun şekilde yapıldığını dile getiren Akyürek, bu bölgelerde çay üretimiyle elde edilen gelir, vatandaşların en önemli geçim kaynaklarından birini oluşturduğunu kaydetti.

190 kişiye istihdam sağlandı

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren çay fabrikası müdürü Nuri Haznedar, fabrikanın mevcut yapısı ve çay işleme kapasitesi hakkında teknik bilgi verdi.

Fabrikanın günlük 350 ton çay işleme kapasitesine sahip olduğunu belirten Haznedar, “Fabrikamızda 190 işçiyi istihdam ediyoruz. 3 vardiya sistemi ile çay üretimimiz devam ediyor. Mayıs ayında ilk sürüm olarak yaklaşık 10 bin ton çay alımı yaptık. Geçen yılın ilk sürümüne oranla yaklaşık 2 kat daha fazla çay alımını yaparak, çay üreticimize destek olduk.” dedi.

 

Yerel Haberler Fenerbahçe’de Muriqi dönemi yeniden başladı

Yerel Haberler MEB’den öğrencilere etkinlik haftası: Karne öncesi eğlenceli final

Yerel Haberler Elazığ’da ruhsatsız silah operasyonu: 5 tabanca ele geçirildi

Yerel Haberler UDSP yabancı dil sınavı için giriş belgeleri yayımlandı

Yerel Haberler Adalar Belediyesi soruşturmasında 42 kişi adliyeye gönderildi

Yerel Haberler Sivas’ta Merkez Cami Külliyesine Güreş Salonu Projesi hayata geçirilecek

Yerel Haberler Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü’nden sıcak hava uyarısı

Yerel Haberler Tunceli’de mantar ararken kaybolmayın! AFAD’dan hayati uyarı

Yerel Haberler VNL’den Başkent Ankara’ya kalıcı voleybol mirası

Yerel Haberler Rize Personel Eğitim Merkezi’ne Kenan İpek’in adı verildi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021