Aksaray Haberleri - 14.02.2019 - 14:46
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Ticari araçların kiralanmasına yönelik olarak yasanın değiştiğini ve artık ticari araç kiralamanın mümkün olduğunu belirten basın açıklaması yaptı.
ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş tarafından yapılan açıklama da; “Son dönemde ekonomik koşullardaki olumsuzlukların ticari işletmeleri, özellikle KOBİ’leri etkilemeye başladığı herkes tarafından kabul edilen bir gerçekti. Bu kapsamda Ticari İşletme ve Kobilerimizi bu olumsuzluklardan daha fazla etkilenmelerini kurtarmak adına Devletimiz tarafından bazı adımlar atılırken bu adımların en dikkat çekenlerinden birisi ticari araçların kiralanması olmuştur.
Bilindiği gibi küçük-büyük birçok işletme araç ihtiyacı duyuyor ama 2009 yılından beri ticari araç kiralama yasaktı. Ancak yeni yılla birlikte bu yasağa son verildi ve hem araç ihtiyacı olan işletmeler hem de kiralama şirketleri için oldukça önemli bir gelişme yaşanmıştır.
Ticari Araç Kiralama Yasası Değişti!
Ticari Araç Kiralama yasasının değiştiğinin altını çizen ATSO Başkanı Göktaş, Bilindiği gibi 2009’dan beri ticari araç kiralamak yasaktı fakat bu yasa Ticari araçların kiralanabilmesini mümkün kılan “Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” 31 Aralık 2018’de Resmi Gazete ‘de yayınlanması ile artık ortadan kalktı.
Düzenleme kapsamında, sözleşmeli taşıt kullanma hakkı verilen türde yetki belgesi sahiplerinin, doğrudan kiracı olarak tarafı oldukları uzun süreli kiralama sözleşmesi yoluyla ticari araç temin etmeleri mümkün kılındı. Böylece özellikle KOBİ’ler, hafif ticari araç satın almak zorunda kalmayacaklarından, kısıtlı öz kaynaklarını mümkün olan en etkin ve verimli şekilde temel faaliyetlerine aktarabilecek. KOBİ’lere büyük fayda sağlayacak olan yeni düzenlemeyle uzun süreli kiralama yapabilecek olan işletmeler, ticari araç ihtiyaçları için yüksek finansman maliyetlerinden ve bazı risklerden etkilenmekten kurtulacaklar olup, ayrıca eski araçların kullanımdan kaynaklanan fazla yakıt tüketiminin de önüne geçilmesi hedeflenmiş olacaktır. Kiralanan yeni nesil araçlarla yakıt tasarrufu sağlanırken, güvenlik anlamında da önemli bir gelişme sağlanacaktır. Ayrıca yapılan düzenleme, global açıdan önemli bir ticari araç üretim üssü konumunda bulunan Türkiye’nin üretim performansına da pozitif yönde katkı sağlayacak aynı zamanda da filo ve operasyonel kiralama sektörünün de büyümesinde rol oynayacaktır. Dedi.
Aksaray Haberleri AJet’ten gençlere özel KKTC kampanyası
Aksaray Haberleri Nallıhan’da esnafla kahvaltılı istişare toplantısı yapıldı
Aksaray Haberleri Halk sağlığı hizmetlerinde erken tanı ve sağlıklı yaşam vurgusu
Aksaray Haberleri Erzurum’da yüz tanıma kamerası firariyi yakalattı
Aksaray Haberleri Baba elinden kanlı infaz!
Aksaray Haberleri “Kalbimin En Güzel Şiiri: Annem” yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
Aksaray Haberleri Saadet Partisi Heyeti Kars Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti
Aksaray Haberleri Gazi Üniversitesinde ‘100. Yılında Ankara Antlaşması Kerkük ve Musul’un Geleceği’ toplantısı yapıldı
Aksaray Haberleri Trabzon Kültür Yolu Festivali’nde kriz mi var! Yeri değişiyor mu?
Aksaray Haberleri Dünya Sağlık Örgütü’nden Hantavirüs açıklaması
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021