Artık Ticari Araçlar Kiralanabilecek

Aksaray Haberleri - 14.02.2019 - 14:46

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Ticari araçların kiralanmasına yönelik olarak yasanın değiştiğini ve artık ticari araç kiralamanın mümkün olduğunu belirten basın açıklaması yaptı.

ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş tarafından yapılan açıklama da; “Son dönemde ekonomik koşullardaki olumsuzlukların ticari işletmeleri, özellikle KOBİ’leri etkilemeye başladığı herkes tarafından kabul edilen bir gerçekti. Bu kapsamda Ticari İşletme ve Kobilerimizi bu olumsuzluklardan daha fazla etkilenmelerini kurtarmak adına Devletimiz tarafından bazı adımlar atılırken bu adımların en dikkat çekenlerinden birisi ticari araçların kiralanması olmuştur.

Bilindiği gibi küçük-büyük birçok işletme araç ihtiyacı duyuyor ama 2009 yılından beri ticari araç kiralama yasaktı. Ancak yeni yılla birlikte bu yasağa son verildi ve hem araç ihtiyacı olan işletmeler hem de kiralama şirketleri için oldukça önemli bir gelişme yaşanmıştır.

Ticari Araç Kiralama Yasası Değişti!

Ticari Araç Kiralama yasasının değiştiğinin altını çizen ATSO Başkanı Göktaş, Bilindiği gibi 2009’dan beri ticari araç kiralamak yasaktı fakat bu yasa Ticari araçların kiralanabilmesini mümkün kılan “Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” 31 Aralık 2018’de Resmi Gazete ‘de yayınlanması ile artık ortadan kalktı.

Düzenleme kapsamında, sözleşmeli taşıt kullanma hakkı verilen türde yetki belgesi sahiplerinin, doğrudan kiracı olarak tarafı oldukları uzun süreli kiralama sözleşmesi yoluyla ticari araç temin etmeleri mümkün kılındı. Böylece özellikle KOBİ’ler, hafif ticari araç satın almak zorunda kalmayacaklarından, kısıtlı öz kaynaklarını mümkün olan en etkin ve verimli şekilde temel faaliyetlerine aktarabilecek. KOBİ’lere büyük fayda sağlayacak olan yeni düzenlemeyle uzun süreli kiralama yapabilecek olan işletmeler, ticari araç ihtiyaçları için yüksek finansman maliyetlerinden ve bazı risklerden etkilenmekten kurtulacaklar olup, ayrıca eski araçların kullanımdan kaynaklanan fazla yakıt tüketiminin de önüne geçilmesi hedeflenmiş olacaktır. Kiralanan yeni nesil araçlarla yakıt tasarrufu sağlanırken, güvenlik anlamında da önemli bir gelişme sağlanacaktır. Ayrıca yapılan düzenleme, global açıdan önemli bir ticari araç üretim üssü konumunda bulunan Türkiye’nin üretim performansına da pozitif yönde katkı sağlayacak aynı zamanda da filo ve operasyonel kiralama sektörünün de büyümesinde rol oynayacaktır. Dedi.

Aksaray Haberleri Ramazan Bayramı’nda trenlerde 8 bin 898 kişilik ek kapasite

Aksaray Haberleri Kars’ta Ramazan bayramı güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı

Aksaray Haberleri Türkiye’den İsrail’in Lübnan’daki kara operasyonuna kınama

Aksaray Haberleri İsrail ordusu Lübnan’ın güneyine kara operasyonu başlattı

Aksaray Haberleri Malatya’da 20 santimetrelik kitle kapalı yöntemle alındı

Aksaray Haberleri MEB’den ortak yazılı sınav takvimi: Nisan’da yapılacak

Aksaray Haberleri Bakan Gürlek: 2026’nın ilk çeyreğinde 76 suçlu Türkiye’ye iade edildi

Aksaray Haberleri Oscar Ödülleri’nde kazananlar açıklandı

Aksaray Haberleri Brent petrol 104 doların üzerine çıktı

Aksaray Haberleri İBB yolsuzluk davasında duruşma ertelendi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021