Yerel Haberler - 07.01.2026 - 8:56
KARS – BHA
Arpaçay ilçesine bağlı Arslanoğlu Köyü’nde ikamet eden girişimci hanımefendiler, alanlarında bir ilke imza atarak koyun yünü ipliğinden halı ve kaz tüyünden el yapımı yastık ile çeşitli ürünler üretmeye başladı.
Ürettikleri ilk eserleri Arpaçay Kaymakamlığı makamında sergileyen kadın girişimciler, çalışmalarını ve hedeflerini Kaymakam Muhammed Burak Akköz’e anlattı. Ziyarette, üretim süreciyle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Arpaçay Kaymakamı Muhammed Burak Akköz, projeye desteklerinin tam olduğunu vurgulayarak, ilk etapta kooperatif kurulumu, ham madde temini ve yer tahsisi konularının çözüme kavuşturulduğunu müjdeledi. Akköz, girişimci kadınlara kolaylıklar ve başarılar diledi.
Proje kapsamında; koyun yününden doğal boyalarla elde edilen ipliklerle halı dokuma, kaz tüyü işlemeli yastıklar ve farklı yöresel ürünlerin üretilmesi hedefleniyor. Ziyaret sırasında, yöreye özgü motiflerle işlenmiş örnek bir halı Kaymakam Akköz’e hediye edildi.
Kaymakam Akköz, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte yöreye ait kaybolmaya yüz tutmuş tarihi ürünlerin yeniden üretileceğini belirterek, bunun hem yöre ekonomisine katkı sağlayacağını hem de kadınlara istihdam imkânı sunacağını ifade etti. Akköz, ziyaretlerinden dolayı girişimci vatandaşlara teşekkür etti.
Yerel Haberler Bakan Prof. Dr. Memişoğlu: Sağlık ve adaletin ortak amacı insanın haklarını ve iyilik hâlini korumak
Yerel Haberler Etimesgut Belediyesi soruşturmasında 7 kişi tutuklandı
Yerel Haberler 11. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’nin Ödüllü Filmleri Niğde’de izleyiciyle buluştu
Yerel Haberler Isparta’ya mevsimin ilk karı yağdı
Yerel Haberler Bilal Erdoğan’dan Isparta belediyesi’ne ziyaret
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021