Arpaçay Aşıklar ve Halk Müziği şöleni coşkulu geçti

Yerel Haberler - 24.09.2025 - 15:55

KARS-BHA

Sahne alan Değerli Halk Ozanı, Aşık Maksut Koca (Feryadi) ve Türk Halk Müziğinin sevilen sesi Latif Doğan, söyledikleri birbirinden güzel türkü ve ezgilerle katılımcıları ve vatandaşları coşturdu.

İlçe Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor salonunda yapılan programa; Kars Valisi Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kars Vali Yardımcısı Hayrettin Buğra Güzel, Arpaçay Kaymakamı Muhammed Burak Akköz, Belediye Başkanı Zeki Elma, Azarbaycan Başkonsolosu Zamin Aliyev, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Melih Doğruel, Kars’lı ünlü Kalp Doktoru Prof. Dr. Bingür Sönmez, İl Kurum Amirleri, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Arpaçay Dernek Başkanı, İlçe Kurum Amirleri ve çok sayıda merkez ve köylerden vatandaşlar katıldı.

Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor salonunda yapılan etkinlikte Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinliklere günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Arpaçay Kaymakamı Burak Akköz konuşmasında, “Tarihimizin önemli bir mirası, kültürümüzün büyük ve değişmez bir parçası olan Aşıklık geleneğini korumaya, yaşatmaya ve geleceğe taşımaya destek vereceğini ve Murat Çobanoğullarının, Şeref Taşlıovaların, Maksut Feryadilerin çıktığı bu topraklar nice aşıklarımızla beraber Arpaçay’ımızın eşsiz güzellikleriyle bütünleşerek gelişmesine katkı sunması ve farkındalık oluşturması adına bu sene İlçemizde Aşıklar ve Halk Müziği şöleninin ikincisini yapıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlikte, Halk Ozanları sırayla ezgilerini sundular. Kafkas Halk Oyunları ekibi, yöremize ait halk oyunlarını sergilediler. Daha sonra Halk Ozanı Aşık Maksut Feryadi sahne aldı. Feryadi’nin seslendirdiği türkülere ve nağmelere eşlik eden katılımcılar, gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Son olarak sahneye çıkan Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Latif Doğan, birbirinden güzel türkülerini seslendirdi. Söylediği türkülere protokol üyeleri halay çekerek eşlik etti. Latif Doğan seslendirdiği türkülerle Arpaçay’lılara muhteşem bir gece yaşattı.

Program Arpaçay Kaymakamı Burak Akköz, Belediye Başkanı Zeki Elma katılım sağlayan sanatçılara plaket ve teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

Yerel Haberler Yavuz Ağıralioğlu: Anahtar Parti müstakil kalacak

Yerel Haberler Lavrov: Avrupa savaş kararı alırsa buna hazırız

Yerel Haberler Anahtar Parti Rize Teşkilatı’nda kriz iddialarına yanıt: “Asılsız algı çalışması”

Yerel Haberler AJet, Ankara’yı Balkanlar’a bağlıyor

Yerel Haberler Murgul Belediyespor Kulübü, namağlup lider Şiran Yıldızspor Kulübü’nü 1-0 mağlup etti

Yerel Haberler Aydın Şehir Hastanesi açılışa hazırlanıyor

Yerel Haberler Aydın’da ambulansta mucize doğum

Yerel Haberler Artvin Valisi Ergün, tütün ve tütün ürünlerinin kullanımını bırakan 15 kişiye teşekkür belgesi verdi

Yerel Haberler Ege Bölgesi ihracatta kan kaybetti

Yerel Haberler Konya’da çocuklara trafik ve bisiklet güvenliği eğitimi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021