Arpaçay, Akçalar Köyü’nde yeni yılın ilk doğumları başladı

Yerel Haberler - 02.01.2026 - 13:00

KARS – BHA

​Hayvancılığın merkezi Kars’ta, üretim faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. Kars İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Arpaçay ilçesine bağlı Akçalar Köyü’nde faaliyet gösteren ve bölgenin önemli üretim merkezlerinden biri olan 1200 baş kapasiteli küçükbaş hayvancılık işletmesine teknik bir ziyaret gerçekleştirdi.

​Doğum Heyecanı ve Teknik İnceleme

​Ziyaret, küçükbaş hayvancılıkta üretim döngüsünün en kritik dönemi olan doğum sezonunun başlamasıyla aynı zamana denk geldi. İşletmedeki modern ağılları ve üretim alanlarını gezen İl Müdürü Aydın, yeni doğan kuzuların sağlık durumları ve işletmede yürütülen bakım-besleme çalışmaları hakkında işletme sahiplerinden bilgi aldı.

​”Üreticimizin Yanındayız”

​İncelemeler sırasında üretimin devamlılığının önemine vurgu yapan İl Müdürü Enver Aydın, şu değerlendirmelerde bulundu: “İlimiz hayvancılığını geliştirmek ve modern işletmelerimizin sayısını artırmak temel hedefimizdir. Akçalar Köyünde 1200 baş kapasiteyle üretim yapan işletmede doğum sezonunun başladığını görmek bizleri mutlu etti. Tarım İl Müdürlüğü olarak, sahada üreticilerimizin yanındayız ve her türlü teknik desteği sunmaya devam ediyoruz.”

​Ziyaret, işletme kapasitesinin verimli kullanılması ve hayvan refahı konularında karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Yerel Haberler Kurumlar Arası Voleybol Turnuvasında Şalpazarı Emniyet Şampiyonluk kupasını aldı

Yerel Haberler YTB’nin “Telve” ve “Bağlar” dergilerine TYB’den kamu yayıncılığı büyük ödülü

Yerel Haberler Kara yollarında 58 bin hız tabelası söküldü

Yerel Haberler Temassız ödemelerde yeni dönem

Yerel Haberler Milletvekili Adem Çalkın, Kars’a yapılan dev yatırımların karnesini paylaştı

Yerel Haberler Kars Belediye Başkanı Senger, çalışmaları yerinde denetledi Kars’ta 7/24 kar seferberliği

Yerel Haberler Arpaçay, Akçalar Köyü’nde yeni yılın ilk doğumları başladı

Yerel Haberler Dağpınar’da spor yatırımlarına yakın takip: Kaymakam Kahraman yerinde inceledi

Yerel Haberler Bankacılık sektöründe mevduat 28,5 trilyon lirayı aştı

Yerel Haberler 2026’da sınav maratonu: YKS, KPSS, LGS ve diğer sınavların tarihleri belli oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021