Antalya ve Muğla’da orman yangınlarına müdahale sürüyor

Yerel Haberler - 19.09.2025 - 7:02

ANTALYA – BHA

Muğla’nın Milas ilçesi Kıyıkışlacık Mahallesi’nde yol kenarında başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda arazöz, iş makinesi, orman işçisi ve Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi yönlendirildi. Gece boyunca süren çalışmalar sırasında gönüllüler ve bölge sakinleri de ekiplere destek verdi. Günün ağarmasıyla birlikte yangın söndürme helikopterleri de müdahaleye başladı.

Köyceğiz’in Akköprü Mahallesi Bozburun mevkisinde çıkan yangın da rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. 170 personel, 28 arazöz, 9 su tankeri, 3 dozer, 3 helikopter ve 5 uçakla müdahale devam ediyor. Yangının kontrol altına alınabilmesi için çevre illerden de destek ekipler bölgeye sevk edildi.

Antalya’nın Alanya ilçesinde ise Aliefendi Mahallesi’nde dün gece çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek İspatlı Mahallesi’ne ulaştı. Yerleşim yerlerine yaklaşan alevler nedeniyle bazı evler tahliye edildi, bölgede elektrik kesintisi uygulandı. Sera ve bahçelerde de hasar meydana geldi. Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, tüm kurumların yangına karşı seferber olduğunu belirterek, ekiplerin büyük bir özveriyle alevlerin yayılmasını durdurmaya çalıştığını söyledi.

Sabah saatlerinden itibaren Orman Genel Müdürlüğü’ne ait 2 uçak, 8 helikopter ve 30 arazözün yanı sıra 190 personel, itfaiye, AFAD, jandarma, emniyet ve gönüllüler söndürme çalışmalarına katılıyor. Vatandaşlar da ekiplere destek vererek su ve kumanya dağıtıyor.

Öte yandan Orman Genel Müdürlüğü, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında gece saatlerinde 7 farklı yangın çıktığını, bunlardan 4’ünün devam ettiğini duyurdu. Milas Akkovanlık, Köyceğiz Akköprü, Aydın Çine Soğukoluk ve Milas Kıyıkışlacık bölgelerindeki yangınlara müdahale sürerken, Fethiye Çalıca, Muğla Merkez Dağpınar ve Datça Reşadiye’de çıkan yangınların kontrol altına alındığı açıklandı.

Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Yerel Haberler Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı

Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı

Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı

Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır

Yerel Haberler Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021