Yerel Haberler - 17.04.2026 - 0:00
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Antalya’da düzenlenecek Diplomasi Forumu öncesinde Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir araya geldi. Görüşme, Türkiye ile Pakistan arasındaki stratejik iş birliğinin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmelerin ele alındığı kritik temaslardan biri olarak değerlendirildi.
Bu yıl yine Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Antalya Diplomasi Forumu, çok sayıda devlet başkanı, dışişleri bakanı, uluslararası kuruluş temsilcisi ve akademisyeni bir araya getirerek küresel diplomasi açısından önemli bir platform olma özelliğini sürdürüyor. Forum kapsamında güvenlik, ekonomi, iklim krizi, bölgesel çatışmalar ve uluslararası iş birliği gibi başlıkların masaya yatırılması bekleniyor.
Antalya’da gerçekleştirilen forum, Türkiye’nin “diplomasi merkezli çözüm” vizyonunun öne çıktığı organizasyonlar arasında yer alırken, ikili görüşmelerin de yoğun şekilde sürdüğü bildiriliyor. Liderlerin ve üst düzey temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen temaslar, forumun yalnızca bir konferans değil, aynı zamanda yoğun bir diplomatik müzakere alanı olduğunu gösteriyor.
Diplomasi Forumu’nun açılış oturumları ve lider konuşmalarının önümüzdeki saatlerde başlaması bekleniyor.
Yerel Haberler “Siyah inci” Karadeniz’e dönüyor
Yerel Haberler Başkan Hızar: Yurt Dışı Türkler ve Göçmenler Bakanlığı Kurulması Artık Bir Zorunluluktur!
Yerel Haberler Aydın merkezli sahte sertifika operasyonu: 6 tutuklama
Yerel Haberler Irak zirveye çıktı: Yaş meyve sebze ihracatında büyük artış
Yerel Haberler Meteoroloji’den 19 il için uyarı: Kuvvetli yağış geliyor
Yerel Haberler Vali Önder Bakan: “Amasya’da tüm okullarımız güvende”
Yerel Haberler Perakendede dev satın alma: A101, CarrefourSA’yı devralıyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021