Ankara’daki Şefkat Evlerinde 100 bini aşkın kişi ağırlandı

Yerel Haberler - 05.11.2026 - 13:54

ANKARA – BHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), farklı illerden tedavi amacıyla Ankara’ya gelen ve konaklama imkânı bulunmayan hastalar ile refakatçilerine yönelik Şefkat Evleri hizmetini sürdürüyor.

Ahmetler, Etlik, Rüzgârlı, Onkoloji ve Ulus olmak üzere beş noktada faaliyet gösteren tesislerde, hasta ve yakınlarına ücretsiz konaklama, yemek, çamaşır yıkama, ütü, rehberlik, danışmanlık ve hastanelere ulaşım desteği sunuluyor.

Haftanın yedi günü, 24 saat hizmet veren Şefkat Evlerinde bugüne kadar 100 bini aşkın hasta ve refakatçi ağırlandı.

Beş ayrı noktada ücretsiz hizmet veriliyor

Ahmetler Şefkat Evi İdarecisi Ersin Sezgin, tedavi için Ankara’ya gelen ve kalacak yeri bulunmayan vatandaşlara destek sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Sezgin, “Bugüne kadar 100 bini aşkın vatandaşımızı misafir ettiğimiz tesislerimizde hastalarımıza; ücretsiz konaklama, sıcak yemek, çamaşır yıkama, hastanelere ulaşım, ütü ve benzeri hizmetlerle destek olmaya devam ediyoruz.” dedi.

Sağlık sorunları nedeniyle Ankara’ya gelen vatandaşların konaklama ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Sezgin, tedavi sürecinde hasta ve yakınlarının kendilerini güvende hissetmelerinin önemine dikkat çekti.

Hasta ve yakınları hizmete ilişkin görüşlerini paylaştı

Adıyaman’dan Ankara’ya gelen Kazım Duran, ailesiyle birlikte Şefkat Evinde kaldığını belirterek, “Kendi evimiz gibi bulduğumuz bir yer. Gerçekten çok rahat ediyoruz, yemeğimiz hazır ve temizliğimiz yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

Çorum’dan gelen Servet Yaşadur ise farklı illerden gelen vatandaşlarla aynı tesiste konakladıklarını belirterek kendilerine yardımcı olunduğunu söyledi.

Şırnak’tan gelen Hasan Tolluk da tesislerdeki konaklama, yemek ve temizlik hizmetlerinden memnun olduğunu ifade etti.

Ağrı’dan tedavi amacıyla Ankara’ya gelen Metin Kamik ise Etlik Şefkat Evinde kaldıklarını, buradan hastaneye giderek tedavi süreçlerini sürdürdüklerini belirtti.

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tasfiyelerde kamu kaynağı kullanımı söz konusu olmayacak

Yerel Haberler Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya fon soruşturmasında adliyeye geldi

Yerel Haberler Yeni Hal Yasası taslağı Meclis grubuna sunuldu

Yerel Haberler Bakan Çiftçi paylaştı: Ankara Ulus’ta mevzuata aykırı yapılar yıkılıyor

Yerel Haberler TBMM’de Mekke Anlaşması’nın ilk maddesi kabul edildi

Yerel Haberler OSTİM Teknik Üniversitesinden Pekin’de iki uluslararası iş birliği anlaşması

Yerel Haberler Daltonlar suç örgütüne operasyon: Üst düzey yönetici Türkiye’ye iade edildi

Yerel Haberler Borsa İstanbul güne yükselişle başladı: Yüzde 0,60 artış

Yerel Haberler Kasım ayı yaşlı ve engelli aylıkları yatırılmaya başlandı

Yerel Haberler Milas’ta Zeytin Festivali heyecanı: 3 günlük program

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021