Köşe Yazarları - 21.01.2026 - 20:32
Ankara’da yaklaşık 55 bin Aksaraylı yaşıyor. Bürokrasi, siyaset ve iş dünyasında güçlü bir Aksaraylı varlığı olmasına rağmen, Ankara’daki Aksaraylılar Derneği bu potansiyelin hiçbirini yansıtamıyor.
Dernek denildiğinde akla gelmesi gerekenler: temsil, dayanışma, lobicilik ve topluma görünür katkıdır. Peki Ankara’daki Aksaraylılar Derneği ne yapıyor? Cevap net: Hiçbir şey.
Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurul sessiz sedasız, kimsenin haberi olmadan gerçekleşti. Kamuoyuna duyuru yok, sosyal medyada tek bir paylaşım yok, üyelere bile haber verilmediği iddia ediliyor. Soru basit: Bu genel kurul kimin için yapıldı? Dernek üyeleri için mi, yoksa dar bir çevrenin kendi içindeki formalitesi mi yerine getirildi?
Daha vahimi: Ankara’da on binlerce Aksaraylı yaşarken, derneğin üye sayısı neden bu kadar az? İnsanlar mı ilgisiz, yoksa dernek mi tamamen kapalı ve etkisiz?
Ve en kritik soru: Başkanını bilen var mı? Evet, tam olarak: Ankara’daki Aksaraylılar Derneği’nin başkanını kim tanıyor? Kim bu insanları temsil ediyor? Dernek toplantılarına katılanlar dışında kimsenin adını bilmediği bir yönetim, nasıl oluyor da toplumu temsil ettiğini iddia ediyor?
Bugüne kadar dernekten Ankara’da Aksaray adına hangi somut girişimi gördük?
Hangi milletvekiliyle, hangi bürokratla temas kuruldu?
Gençler için, öğrenciler için, iş insanları için hangi proje üretildi? Cevaplar maalesef boş.
Dernekler tabela için kurulmaz. Dernekler koltuk koruma alanı hiç değildir. Dernekler, toplumun güvenini kazanmak ve sözünü duyurmak için vardır.
Eğer bir yapı lobi faaliyetlerinden uzak, toplumdan kopuk ve kendi içine kapalı bir şekilde yoluna devam ediyorsa, artık “faaliyet”ten değil, ataletten, tembellikten ve sorumsuzluktan söz ediliyor demektir.
Ankara’daki Aksaraylılar Derneği ya bu atalet zincirini kırmalı, kendini görünür kılmalı, kapılarını gerçekten Aksaraylılara açmalı; ya da dürüstçe itiraf etmeli: “Biz Aksaraylıları temsil edemiyoruz. Biz sadece koltukta oturuyoruz.”
Çünkü Ankara’da yaşayan on binlerce Aksaraylı, görünür, cesur ve aktif bir temsilciliği fazlasıyla hak ediyor.
Köşe Yazarları Türkiye’de otomobil tercihinde her 10 araçtan 6’sı SUV oldu
Köşe Yazarları Bilirkişilik başvuru süresi 16 Şubat’a uzatıldı
Köşe Yazarları Orman Kanunu filminin çekimleri sürüyor!
Köşe Yazarları Güvenli İnternet Hizmeti abone sayısı 55 milyonu geçti
Köşe Yazarları Futbolda liglerde hafta sonu maç takvimi belli oldu
Köşe Yazarları e-YDS 2026/1 yarın dört ilde yapılacak
Köşe Yazarları Galatasaray’ın yeni transferi Noa Lang İstanbul’a geldi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021