Ankara’daki Aksaraylılar Derneği: Başkanını Bilen Var mı?

Köşe Yazarları - 21.01.2026 - 20:32

Ankara’da yaklaşık 55 bin Aksaraylı yaşıyor. Bürokrasi, siyaset ve iş dünyasında güçlü bir Aksaraylı varlığı olmasına rağmen, Ankara’daki Aksaraylılar Derneği bu potansiyelin hiçbirini yansıtamıyor.

Dernek denildiğinde akla gelmesi gerekenler: temsil, dayanışma, lobicilik ve topluma görünür katkıdır. Peki Ankara’daki Aksaraylılar Derneği ne yapıyor? Cevap net: Hiçbir şey.

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurul sessiz sedasız, kimsenin haberi olmadan gerçekleşti. Kamuoyuna duyuru yok, sosyal medyada tek bir paylaşım yok, üyelere bile haber verilmediği iddia ediliyor. Soru basit: Bu genel kurul kimin için yapıldı? Dernek üyeleri için mi, yoksa dar bir çevrenin kendi içindeki formalitesi mi yerine getirildi?

Daha vahimi: Ankara’da on binlerce Aksaraylı yaşarken, derneğin üye sayısı neden bu kadar az? İnsanlar mı ilgisiz, yoksa dernek mi tamamen kapalı ve etkisiz?

Ve en kritik soru: Başkanını bilen var mı? Evet, tam olarak: Ankara’daki Aksaraylılar Derneği’nin başkanını kim tanıyor? Kim bu insanları temsil ediyor? Dernek toplantılarına katılanlar dışında kimsenin adını bilmediği bir yönetim, nasıl oluyor da toplumu temsil ettiğini iddia ediyor?

Bugüne kadar dernekten Ankara’da Aksaray adına hangi somut girişimi gördük?

Hangi milletvekiliyle, hangi bürokratla temas kuruldu?

Gençler için, öğrenciler için, iş insanları için hangi proje üretildi? Cevaplar maalesef boş.

Dernekler tabela için kurulmaz. Dernekler koltuk koruma alanı hiç değildir. Dernekler, toplumun güvenini kazanmak ve sözünü duyurmak için vardır.

Eğer bir yapı lobi faaliyetlerinden uzak, toplumdan kopuk ve kendi içine kapalı bir şekilde yoluna devam ediyorsa, artık “faaliyet”ten değil, ataletten, tembellikten ve sorumsuzluktan söz ediliyor demektir.

Ankara’daki Aksaraylılar Derneği ya bu atalet zincirini kırmalı, kendini görünür kılmalı, kapılarını gerçekten Aksaraylılara açmalı; ya da dürüstçe itiraf etmeli: “Biz Aksaraylıları temsil edemiyoruz. Biz sadece koltukta oturuyoruz.”

Çünkü Ankara’da yaşayan on binlerce Aksaraylı, görünür, cesur ve aktif bir temsilciliği fazlasıyla hak ediyor.

Köşe Yazarları İhracatta 40 il yılın ilk iki ayında artış gösterdi

Köşe Yazarları Göbeklitepe 7 yılda 4 milyon turisti ağırladı

Köşe Yazarları Antalya’da köylere suya şok zam: Metreküp 5 tl’den 50 tl’ye çıktı

Köşe Yazarları ABD ordusundan İran’daki liman çalışanlarına uyarı

Köşe Yazarları AJet mobil yenilendi

Köşe Yazarları Pazar’ın kurtuluşunun 108. yılı Ankara’da anıldı

Köşe Yazarları Emeklilere bayram müjdesi: Ödemeler 14 Mart’ta başlıyor

Köşe Yazarları HEKİMSEN’den Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’na anlamlı ziyaret

Köşe Yazarları Döşemealtı Belediyesi’nde ihale soruşturması: 22 kişiye gözaltı

Köşe Yazarları TFF’den bilet uyarısı: Resmî olmayan biletlere kanmayın

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021