Yerel Haberler - 22.05.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik şartların orman yangınları açısından yüksek risk oluşturduğu belirtilerek, milli park, mesire alanları, tabiat ve orman parkları dışındaki tüm ormanlık alanlara 1 Haziran itibarıyla girişlerin yasaklandığı bildirildi.
Karar kapsamında kamping işletmeleri dışında çadır kurulamayacak ve kamp yapılamayacak. Mesire alanları, tabiat parkları ve milli parklarda ise yalnızca belirlenen alanlarda ateş, mangal ve semaver kullanılabilecek. Bu alanlara giriş-çıkış saatleri 09.00-22.00 olarak uygulanacak.
Açıklamada ayrıca anız, bağ-bahçe ve tarla temizliği amacıyla ateş yakılmasının yasaklandığı, havai fişek kullanımına izin verilmeyeceği ifade edildi.
Orman çevresindeki tesisler ile enerji nakil hattı işletmelerinin de yangın riskine karşı gerekli tedbirleri almakla yükümlü olduğu belirtilirken, kurallara uymayanlar hakkında işlem yapılacağı kaydedildi.
Yerel Haberler Emiray’ın yeni yolculuğu beyaz perdede
Yerel Haberler Kars’ta imalat sanayisine istihdamı koruma desteği
Yerel Haberler Kırıkkale’de öğrenciler kentin tarihini keşfetti
Yerel Haberler Havalimanlarında 9 aylık yolcu trafiği belli oldu
Yerel Haberler İthal üzüm yerli üreticiyi zor durumda bıraktı
Yerel Haberler Yeşilay’dan köy okulunda çocuklara özel etkinlik
Yerel Haberler Beypazarı Ticaret Odasında seçim tarihi belli oldu
Yerel Haberler Anadolu’nun taşlara kazınan tarihi dijital arşive taşınıyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021