Ankara’da Ne Varsa, Aksaray’da da Olsun

Aksaray Haberleri - 22.04.2016 - 10:53

Ankara’da Ne Varsa, Aksaray’da da Olsun. İÇGİAF, İç Anadolu Bölgesi’nin kaderini değiştirecek “Girişimcilik Projesi” için kolları sıvadı. Genel Başkan Fatma Semiz, projenin aralarında Aksaray’ın da bulunduğu bölgedeki tüm illeri içine alacak şekilde tasarlandığını söyledi, “Oluşturacağımız çatı kuruluş bütün illeri tek tek ele alacak” dedi.

İç Anadolu Genç İşadamları Federasyonu (İÇGİAF) Genel Başkanı Fatma Semiz; Ankara, Kayseri, Konya ve Eskişehir dışında kalan İç Anadolu Bölgesi illerinde girişimcilik oranının çok düşük olduğunu ifade etti. Bölge ortalamasına bakıldığında da İç Anadolu’daki gençlerin girişimcilik eğilimlerinin zayıf olduğunun görüldüğünü kaydeden şöyle devam etti:

Özellikle Küçük İller Sıkıntılı

“Bölgemizde maalesef girişimcilik kültürü yeterince gelişememiş, eğitimdeki aksaklıklar da girişimciliğin önünde set oluşturmuştur. Kadın ve genç girişimcilerin kendi işlerini kurmaları önündeki en önemli engellerden biri finansman sorunlarıdır. Küçük illerdeki girişimci ruha sahip gençler ve kadınların, eğitimden geçtikten sonra kamu desteğiyle kendi işlerini kurma oranları kesinlikle arzu edilen ölçüde değildir. Halbu ki her girişimci, iş kurarak yaratacağı istihdamla ülkemizin işsizlik sorununa neşter vuracak, ekonomik kalkınmaya destek olacaktır.”

Ankara’da Ne Varsa, Aksaray’da da Olsun

İÇGİAF Genel Başkanı Fatma Semiz, İç Anadolu Bölgesi’nde yapılan araştırmalara bakıldığında da 18-35 yaş arası nüfusun girişimcilik konusuna hâkim olmadıklarının görüldüğünü de bildirdi. Ankara, Kayseri, Konya, Eskişehir gibi illerin mutlaka bölgedeki diğer küçük illere öncülük etmesi gerektiğini kaydeden Semiz, “İÇGİAF olarak biz de geniş kapsamlı bir çalışma hazırlığındayız. İstiyoruz ki Ankara’da, Konya’da girişimciliğin gelişmesi için ne yapılıyorsa Yozgat’ta, Kırıkkale’de, Sivas’ta, Aksaray’da, Karaman’da, Kırşehir’de, Nevşehir’de, Niğde’de, Çankırı’da da aynısı yapılsın. Bunun için de ortak akla, işbirliğine, güç birliğine ihtiyaç var. İÇGİAF olarak bölgemizdeki illerde bulunan tüm sanayi ve ticaret odaları, yerel yönetimler, üniversiteler ve STK’ları bir araya getirerek, bir üst çatı oluşturmayı, her ilden temsilcilerin yer alacağı bu çatı altında girişimciliğin gelişmesine yönelik projelere yaşama geçirmeyi planlamaktayız. Projemizin başarıya ulaşması noktasında tüm bölge illerinin çaba göstereceğine yürekten inanıyoruz. Biz girişimciliğin desteklenmesinin önemini farkındayız. Başta istihdam olmak üzere ekonomik ve sosyal anlamda hayati rol oynayan girişimcilik, İç Anadolu Bölgesi’nin de kaderini değiştirecektir” dedi.

Aksaray Haberleri Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Aksaray Haberleri Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Aksaray Haberleri Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Aksaray Haberleri Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı

Aksaray Haberleri 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Aksaray Haberleri Antalya’da Orman yangını alarmı

Aksaray Haberleri Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı

Aksaray Haberleri Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır

Aksaray Haberleri Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021