Ankara’da NATO Zirvesi tedbirleri: 13 gün boyunca bazı yollar trafiğe kapatılacak

Yerel Haberler - 29.06.2026 - 0:00

ANKARA – BHA 

Ankara Valiliği, 36’ncı NATO Liderler Zirvesi kapsamında alınan güvenlik tedbirlerini kamuoyuyla paylaştı. Açıklamaya göre, 28 Haziran ile 10 Temmuz tarihleri arasında başkentte güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılacak ve belirli güzergâhlarda trafik düzenlemeleri uygulanacak.

Zirve süresince, devlet başkanları ve üst düzey heyetlerin güvenli ulaşımını sağlamak amacıyla Ankara’nın en yoğun kullanılan cadde ve bulvarlarında zaman zaman araç trafiğine geçici olarak izin verilmeyecek. Yetkililer, sürücülerden alternatif güzergâhları tercih etmelerini ve resmi duyuruları takip etmelerini istedi.

Valilik tarafından alınan tedbirler kapsamında belirlenen tarihlerde bazı kamu kurumlarında idari izin uygulanacak. Bu süreçte birçok devlet dairesinde hizmetler nöbetçi personel aracılığıyla sürdürülecek, zorunlu olmayan işlemlerde ise vatandaşların yoğunluk yaşamaması için planlama yapılacak.

Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına resmi kurumlara gitmeden önce ilgili kurumların çalışma düzenini kontrol etmeleri ve ulaşım planlarını trafik tedbirlerini dikkate alarak yapmaları gerektiğini belirtti.

Yerel Haberler Keçiören’de drift yaparak trafiği tehlikeye düşüren sürücüye 384 bin lira para cezası

Yerel Haberler Ankara’da Yazarlar Akademisi’nde Işığın Gölgesinde Dostoyevski ve Rembrandt konuşuldu

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk dünyasıyla birliğimizi zirveyle daha ileri taşıyacağız

Yerel Haberler Malatya Havalimanı’nda yolculara yeni hizmetler sunuluyor

Yerel Haberler Spor Yazarı Ömer Gürsoy: ”Futbolda Zırh Çatırdıyor”

Yerel Haberler ATO Başkanı Baran: Her oy iş dünyamıza güç katıyor

Yerel Haberler Sultanlar Ligi’nde günün maç programı belli oldu

Yerel Haberler Gram ve çeyrek altın ne kadar?

Yerel Haberler Aksaray Valisi Murat Duru’nun eşi Elif Duru: Sevgisiz toplumlarda nefret çoğalır

Yerel Haberler Vergi mükelleflerine elektronik tebligat zorunluluğu genişletildi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021