Ankara Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri otobüs firmalarını ve sebze hallerini denetledi

Yerel Haberler - 20.05.2026 - 0:00

ŞEVKET GÖLÜK / ANKARA – BHA

Ankara’da Kurban Bayramı öncesi şehirler arası otobüs terminali ve sebze meyve hallerinde denetim gerçekleştirildi.

Ankara Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, bayram öncesinde meyve ve sebze ile otobüs bileti fiyatlarına ilişkin denetimlere ağırlık verdi. Kurban Bayramı öncesinde sofraların temel ihtiyaç kalemlerinde yaşanabilecek fahiş fiyat artışlarını engellemeyi hedefleyen denetimlerde, ürünlerin menşei ve üretim bilgileri kontrol edildi. Ekipler tarafından meyve ve sebzelerin alış ile satış fiyatları arasındaki farklar mercek altına alınarak, makul sınırları aşan fiyatlandırma yapılıp yapılmadığı tespit edildi. Ekiplerin bir diğer durağı ise şehirler arası yolcu yoğunluğunun arttığı Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) oldu. Buradaki denetimlerde, firmaların bilet fiyatları, tarife uygunluğu ve tüketicilere yönelik uygulamaları incelendi. Özellikle bayram dönemlerinde yaşanabilecek haksız fiyat artışları ve fahiş ücret uygulamalarına karşı otobüs firmalarında incelemeler gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde bilet fiyat tarifeleri ile satış fiyatlarının uyumu kontrol edilirken, yolcuların mağduriyet yaşamaması için belge ve kayıtlar da incelendi.

Fiyat listelerinin görünür şekilde olması istendi

Ekipler ayrıca fiyat listelerinin görünür şekilde bulundurulması ve mevzuata uygunluk konularında da kontroller gerçekleştirdi. Kurallara aykırı uygulama tespit edilmesi halinde tutanak tutuluyor.

Yerel Haberler KVKK’da “Özel Hayata Saygı Hakkı Bağlamında Kişisel Verilerin Korunması” konulu Çarşamba Semineri gerçekleştirildi

Yerel Haberler İstanbul’un Kent İçi Ulaşımına Müjde

Yerel Haberler Başkentte ayrıcalıklı yaşamın kapılarını Mega Prime aralıyor!

Yerel Haberler Japonya açıklarında 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Yerel Haberler Ramazan Saygılı: “kurbanın bereketi milyonların sofrasına ulaşacak”

Yerel Haberler 9 Milyon Engelli Yolcu Demiryolu İle Ücretsiz Seyahat Etti

Yerel Haberler Yeni geliştirilen gıdalar için yeni dönem

Yerel Haberler Camii önünde silahla öldürülen kişinin kimliği belli oldu!

Yerel Haberler DESOB’ta seçimi “Bülent Keser” kazandı

Yerel Haberler Erzurum’da Kanlı Gece: Başından Vurulmuş Halde Bulundu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021