Yerel Haberler - 07.01.2026 - 12:42
ŞEVKET GÖLÜK / ANKARA – BHA
Olay, Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bulunan Ankara Emniyet Müdürlüğü Yediemin Otoparkında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, henüz belirlenemeyen bir sebeple otoparkta park halinde duran alkol yüklü 7-8 tır alev aldı. Patlamalarla birlikte TIR’da yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, tırın dorsesine ve çevredeki diğer tırlara sıçradı. Gökyüzünü kaplayan yoğun siyah dumanlar, şehrin pek çok noktasından görüldü.
Yangına müdahale eden ekipler, TIR’ların dorselerinde yüklü olan malzemelerin kaçak alkol olduğunu fark etti. Yapılan ilk incelemelerde, yanan araçların içerisinde piyasaya sürülmek üzere hazırlanan yüklü miktarda kaçak alkol bulunduğu tespit edildi. Alkolün etkisiyle parlayan alevler, yangının kontrol altına alınmasını güçleştirdi.
Hızla şiddetlenen yangına Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı çok sayıda ekip sevk edildi. Toplamda 6 tırı etkisi altına alan yangını söndürmek için ekipler köpüklü suyla yoğun bir çalışma yürütüldü. Emniyet güçleri ise çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak trafiği kontrollü bir şekilde yönlendirdi.
Ankara Büyükşehir itfaiye ekiplerinin hızlı ve etkin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı.
Yerel Haberler Kars 36 Spor Kulübü’nden teşekkür
Yerel Haberler Tekirdağ’da uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı
Yerel Haberler Erzurum’da deprem alarmı: Horasan’da iki sarsıntı
Yerel Haberler Bakan Fidan’dan çok taraflı diplomasi trafiği
Yerel Haberler Üniversite öğrencilere af düzenlemesi geliyor
Yerel Haberler Artvin kapalı yüzme havuzu yenilendi
Yerel Haberler Altın fiyatları haftaya sert kayıpla başladı
Yerel Haberler Prof. Dr. Veysel Ayhan: Bölgesel savaş riski artıyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021