Ankara Büyükşehir Belediyesi okul servis şoförlerine eğitim veriyor

Yerel Haberler - 08.09.2025 - 8:43

ANKARA-BHA

Sincan Servis Şoförleri Odası’nda düzenlenen eğitime, ABB Ulaşım Daire Başkanı Murat Kasap, ABB İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Mustafa Can, Sincan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İsa Yalçın, servis şoförleri, rehber personel, trafik polisi ve ABB zabıta personeli katıldı.

Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimde, servis içi ve trafik kazalarında uygulanacak ilk yardım yöntemleri ve iş güvenliği tedbirleri hem teorik hem de uygulamalı olarak anlatıldı. Emniyet kemeri kullanımı ve trafikte dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında da bilgilendirilen katılımcılara eğitim sonunda sertifika verildi.

Can: “ilk yardım, hayati uygulamadır”

ABB İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Mustafa Can, servis şoförlüğünün ve ilk yardım eğitiminin önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Öğrencilerimizi evlerinden alıp okullarına güvenle ulaştıran, akşam onları ailelerine sağ salim teslim eden çok kıymetli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Bu yolculukların her biri, çok büyük bir dikkat, özveri ve sorumluluk gerektiriyor. Ancak sadece dikkatli araç kullanmak yeterli değil. Yaşanabilecek olası bir sağlık sorununda ya da kaza anında ilk müdahaleyi yapabilecek bilgi ve hazırlıkta olmak, artık mesleğinizin ayrılmaz bir parçası hâline gelmiştir. Unutmayalım ki ilk yardım, profesyonel tıbbi müdahale gelene kadar yapılan en hayati uygulamadır. Doğru ve zamanında yapılan ilk yardım yaşam kurtarır, iyileşme sürecini hızlandırır.”

Yalçın:” İnsanların canı bize emanet”

Sincan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İsa Yalçın ise şoförlüğün sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu vurgulayarak, “İlk yardım kursları, burada verilecek eğitim, hayatımızın her anında geçerli olan bir eğitimdir. Yaptığımız iş sorumluluk gerektiren bir iş, insanları taşıyoruz, o insanların canı bizlere emanet. Siz de bu sorumluluğu yerine getireceksiniz diye düşünüyorum” dedi.

Eğitime katılan servis şoförleri de memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi:

Bahtiyar Yiğit: 40 yıldır araba kullanıyorum ama bugün inanın çok değerli bilgiler elde ettik. Bu bilgiler bize bazen önemsiz gibi geliyor ama burada bugün gördük ki hayatta böyle şeyler de var ve bizim için çok değerli bilgiler oldu. Çok güzel bir farkındalık oluşmasına vesile oldu. Çok teşekkür ediyorum.”

Yusuf Yılmaz: “Toplantımızın şoför esnafına çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu konuda başarıların devamını diliyorum.”

Yerel Haberler AJet’in CIP Salonu yenileniyor

Yerel Haberler Doğum izninde kritik düzenleme: İşe dönen annelere tamamlama hakkı

Yerel Haberler İstanbul’da yağmur kazayı getirdi: 8 araç birbirine girdi

Yerel Haberler İsrail ve ABD saldırılarına karşı İstanbul’da yürüyüş düzenlenecek

Yerel Haberler Sosyal tuzak çetesi çökertildi: 15 tutuklama

Yerel Haberler Bakan Şimşek hakkındaki “ortaklık” iddiasına Bakanlıktan tepki

Yerel Haberler Kolonlardan ses geldi, 51 kişinin olduğu bina boşaltıldı

Yerel Haberler Başkent için uyarı: Sağanak ve kar etkili olacak

Yerel Haberler Mart sonunda sürpriz kar

Yerel Haberler Gaziosmanpaşa’da edebiyat rüzgârı: Cahit Sıtkı Tarancı şiirlerle anıldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021