Yerel Haberler - 25.07.2026 - 0:00
KARS – BHA
Kazı Başkanı Doç. Dr. Muhammet Arslan, keşfedilen yapıda pişmiş topraktan yapılmış beş büyük küp bulunduğunu belirterek, mekânın 11 ile 13. yüzyıllar arasında başta bakliyat olmak üzere kuru gıdaların depolandığı bir erzak deposu olarak kullanıldığının değerlendirildiğini söyledi.
Yeni bulgunun, Ani Antik Kenti’nin Orta Çağ’daki sosyal, ekonomik ve günlük yaşamına ilişkin önemli bilgiler sunduğunu ifade eden Arslan, ortaya çıkarılan küplerin dönemin depolama yöntemleri ve yaşam kültürüne ışık tuttuğunu kaydetti.
Kazı çalışmalarının sürdüğü Ani Örenyeri’nde gün yüzüne çıkarılan her yeni buluntu, binlerce yıllık geçmişe sahip kentin tarihine dair bilinmeyenleri aydınlatmaya devam ediyor.
Yerel Haberler TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Adil Koçalan’a Avrupa Ekonomi Senatosu’ndan Uluslararası Başarı ödülü
Yerel Haberler Gram altın güne değer kaybıyla başladı
Yerel Haberler Isparta MÜSİAD ile İŞKUR aynı masada
Yerel Haberler Beşiktaş Avrupa Ligi’nde avantajı kaptı: Gecenin sonuçları
Yerel Haberler Güneş enerjisinden elektrik üretiminde tarihi rekor
Yerel Haberler Güdül’de Araç yangını, araç hurdaya döndü
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021