Yerel Haberler - 25.07.2025 - 7:41
ANKARA – BHA
Bakan Kacır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Mut zeytinyağının 37’nci, Kırkağaç kavununun ise 38’inci tescilli ürün olarak Avrupa Birliği listesine girdiğini açıkladı.
Paylaşımında, “Anadolu’nun bereketi, eşsiz lezzetlerimiz artık Avrupa’da resmen tescilli” ifadelerine yer veren Kacır, bu gelişmenin üreticilerin emeği ve Anadolu topraklarının değerinin bir yansıması olduğunu vurguladı.
Kacır açıklamasında şu mesajı verdi: “Mut Zeytinyağı ve Kırkağaç Kavunu, Avrupa Birliği’nde tescillenen 37. ve 38. coğrafi işaretli ürünlerimiz oldu. Anadolu’nun bereketi, eşsiz lezzetlerimiz artık Avrupa’da resmen tescilli. Bu başarı; üreticimizin emeği, toprağımızın kıymeti ve medeniyetimizin mirasıdır. Coğrafi işaretli ürünlerimizi küresel ölçekte markalaştırmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Başta üreticilerimiz olmak üzere emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.”
Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünlerine uluslararası alanda kazandırılan bu tür tescillerin, yerel ürünlerin tanıtımına ve ihracatına önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Yerel Haberler Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak
Yerel Haberler İkna çalışmaları sonuç verdi: 134 örgüt mensubu teslim oldu
Yerel Haberler Sakarya-Karasu yolunda kaza: 3 yaralı
Yerel Haberler Trump duyurdu: ABD ve İran Doha’da masaya oturacak
Yerel Haberler Alanya’daki cinayette 2 şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler 29 ilde siber suç operasyonu
Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz
Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021