Yerel Haberler - 24.09.2025 - 20:20
AMASYA – BHA
Programa Amasya Valisi Önder Bakan, milletvekilleri Haluk İpek ve Reşat Karagöz, Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, esnaf odaları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kutlama kapsamında vatandaşlara geleneksel ahi pilavı ve helvası ikram edildi. Halk oyunları gösterileri ve şed kuşanma töreniyle renklenen etkinlikte, yılın ahi, usta ve kalfaları ödüllerini aldı. Plaket ve berat belgeleri Vali Önder Bakan, milletvekilleri, Belediye Başkanı Turgay Sevindi ve Amasya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsa Köse tarafından takdim edildi.
Törende konuşan Vali Önder Bakan, Ahiliğin Anadolu’da yüzyıllardır yaşatılan köklü geleneklerden biri olduğuna dikkat çekti.“Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir.” diyen Ahi Evran-ı Veli Hazretleri’nin, ahiliği yalnızca ticaret değil aynı zamanda bir manevi terbiye ocağı olarak gördüğünü hatırlatan Vali Bakan, ahiliğin dürüstlük, kanaat, çalışkanlık, yardımlaşma ve şükür gibi değerleri temel aldığını ifade etti.
Vali Bakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 23 yılda esnaf ve sanatkârlara yönelik pek çok desteğin hayata geçirildiğini belirterek düşük faizli kredilerden KOSGEB desteklerine kadar birçok uygulamanın esnafa güç kattığını söyledi.“Bugün sizler de Ahiliğin günümüzdeki temsilcileri olarak ‘Halka hizmet Hakk’a hizmettir’ anlayışıyla vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet ediyorsunuz. Bundan dolayı tüm esnaf ve zanaatkârlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Tören, dualar ve temennilerin ardından sona erdi.
Yerel Haberler Giresun için ikamet çağrısı yapıldı
Yerel Haberler Kremlin: “Ukrayna’da hedefimiz ateşkes değil, kalıcı barış”
Yerel Haberler Kırıkkale OSB’de kimyasal fabrikada büyük yangın
Yerel Haberler “Başkanımızın desteklerini her zaman yanımızda hissediyoruz”
Yerel Haberler Kepez’de insan sağlığını tehdit eden gıdalara geçit yok!
Yerel Haberler Bakan Kurum: Konya ve Karapınar’da büyük dönüşüm başladı
Yerel Haberler Isparta’dan İsa Paşa’ya vefa
Yerel Haberler Türkiye tohumda ihracatçı ülke konumunu güçlendirdi
Yerel Haberler Türkiye’de son 55 yılın en sıcak 3’üncü kasım ayı yaşandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021