Altınsoy’un, Avukatlar Günü Mesajı

Aksaray Haberleri - 04.04.2018 - 16:23

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yazılı kutlama mesajı yayınlayıp Avukatlar Günü’nü kutladı. Başkan Altınsoy mesajında, Avukatlık mesleğinin Hukuk sisteminin vazgeçilmezi olduğunu, Savunmanın olmadığı yerde hak ve adaletten bahsedilemeyeceğini belirterek, hak arama özgürlüğünün tam olarak gerçekleşmesi savunmanın daha da güçlendirilmesi ve yargının daha sağlıklı, hızlı ve uyumlu işletilmesine bağlı olduğunu ifade etti.

Başkan Altınsoy, “Hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından savunma sorumluluğuyla yükümlü avukatlar, vatandaş, devlet ilişkilerinin çağdaş çerçevede yürümesi açısından önemli bir görev yapmaktadırlar. Hukukun üstünlüğü ilkesinin uygulamada somutlaşmasında, yargı bağımsızlığının ayrılmaz unsuru olan savunmanın önemi tartışılamaz. İnsanların yaşam kadar önemsediği, hak ve adaletin gerçekleştirilmesini sağlayan yargı, iddia ile savunma ve karardan oluşan üç temel unsur üzerine kurulmuştur. Bu nedenle bağımsız savunmanın temsilcisi olan avukatlık mesleği, yargının kurucu unsurlarındandır. Savunmanın temsilcisi olan avukatların olmadığı, savunma ve avukata gereken önemin verilmediği yerde; hak ve adalet yoktur, adil yargılama yoktur. Ayrıca hukuk devletinden de söz edilemez. Avukatlık mesleği, hukuk sisteminin vazgeçilmezidir. Bu vesile ile hukuki güvenliğimizin teminatı olan tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

Aksaray Haberleri Solaklı’da Bir İlk: Kadın Başkan Seçildi

Aksaray Haberleri Başkan Dr. Evren Dinçer Mazbatasını Aldı

Aksaray Haberleri Bayramda Belediye Hizmetleri Kesintisiz Sürecek

Aksaray Haberleri Alanya Aksaraylılar Platformundan Geleneksel İftar

Aksaray Haberleri Aksaray Yerel Seçim Sonuçları

Aksaray Haberleri Aksaray’daki Dadaşlar İftar Yemeğinde bir araya geldiler

Aksaray Haberleri Süt üreticileri birliği basınla iftarda buluştu

Aksaray Haberleri Ortaköy MYO’da Kardeşlik ve Kaynaşma İftarı

Aksaray Haberleri Dinçer, Öğretmenlerle İftarda Buluştu

Aksaray Haberleri Aksaray Belediyesi, AYT ve TYT Kurslarına Devam Ediyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021