Yerel Haberler - 24.03.2026 - 0:00
MALATYA – BHA
Mart ayı başında 7 bin 600 TL seviyelerine kadar çıkarak rekor kıran altın, son haftalarda düşüş trendine girdi. 22 ayar gram altının 6 bin 204 TL seviyelerine gerilemesiyle birlikte Malatya’da kuyumcu çarşılarında yoğunluk gözle görülür şekilde arttı.
İnönü Kapalı Çarşısı’nda yaklaşık 20 yıldır kuyumculuk yapan Oktay Çoban, ellerindeki altının büyük bölümünü kısa sürede sattıklarını belirterek, “Dün ciddi bir yoğunluk vardı. Fiyatlardaki dalgalanma satışları artırdı. Elimizde ne varsa neredeyse hepsi satıldı. Bugün 22 ayar gram altın 6 bin 490 TL civarında. Küçük bir artış oldu ama yoğunluğun devam etmesini bekliyoruz. Bu süreçte altın alan müşteriler önemli ölçüde kâr elde etti” dedi. Çarşıdaki kuyumcular, fiyatların yükselip düşmesinden ziyade piyasanın canlı olmasının önemli olduğunu vurguladı. Kuyumcular, “Bizim için önemli olan piyasanın hareketli olması. Altın düşer ya da yükselir, önemli olan müşterinin çarşıya gelmesi” ifadelerini kullandı.
Yerel Haberler Dündar Ziya Gültekin son yolculuğuna uğurlandı
Yerel Haberler 131 ilaç daha geri ödeme kapsamına alındı
Yerel Haberler İstanbul’daki selde can kaybı 4’e yükseldi
Yerel Haberler Üniversite öğrencilerinden kan bağışı dayanışması
Yerel Haberler Ordu’nun camilerinde temizlik mesaisi
Yerel Haberler 22 ilde DEAŞ operasyonu: 59 şüpheli yakalandı
Yerel Haberler Bornova’da fırın ve kaldırım işgallerine denetim
Yerel Haberler Bornova’da 3. Yaş Üniversitesi yeni döneme başladı
Yerel Haberler Bornova’da çocuklar 50 zeytin fidanı dikti
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021