Altında yön aşağı döndü: Gram altın 6 bin 592 lira

Yerel Haberler - 05.06.2026 - 0:00

ANKARA-BHA

Dün ons altındaki yükselişin etkisiyle değer kazanan gram altın, günü yüzde 1 artışla 6 bin 621 liradan tamamlamıştı.

Bugün saat 10.00 itibarıyla gram altın, önceki kapanışın yüzde 0,5 altında 6 bin 592 lira seviyesinde bulunurken, çeyrek altın 10 bin 870 liradan, cumhuriyet altını ise 43 bin 300 liradan satılıyor. Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı da yüzde 0,6 değer kaybederek 4 bin 449 dolar seviyesine geriledi.

Petrol fiyatlarındaki yükseliş baskı oluşturuyor

Orta Doğu’da devam eden jeopolitik belirsizlikler nedeniyle yükselen petrol fiyatları, altın üzerinde baskı yaratıyor. Artan enerji maliyetlerinin enflasyon beklentilerini etkileyebileceği değerlendirilirken, yatırımcılar güvenli liman olarak görülen altına yönelik pozisyonlarını yeniden gözden geçiriyor. Bunun yanı sıra, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artırımlarına devam edebileceğine yönelik beklentiler de altın fiyatlarını aşağı yönlü etkileyen unsurlar arasında yer alıyor.

Piyasalar ABD verilerine odaklandı

Küresel piyasalarda gözler bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisine çevrildi. Analistler, hafta içinde açıklanan JOLTS açık iş sayısı ve ADP özel sektör istihdamı verilerinin beklentilerin üzerinde geldiğine dikkat çekiyor.

Tarım dışı istihdam verisinin de güçlü gelmesi halinde Fed’in faiz artırımı ihtimalinin güçlenebileceği ve bunun altın fiyatları üzerinde ilave baskı oluşturabileceği belirtiliyor. Uluslararası piyasalarda yaşanan fiyat dalgalanmaları nedeniyle dünyanın en büyük altın tüketicileri arasında yer alan Çin ve Hindistan’da da talepte yavaşlama gözleniyor.

Enflasyon verileri de takip edilecek

Analistler, bugün yurt içinde enflasyon ve Hazine nakit dengesi verilerinin, yurt dışında ise ABD tarım dışı istihdam ve Avro Bölgesi büyüme rakamlarının piyasaların odağında olacağını belirtiyor. Ekonomistlerin mayıs ayına ilişkin enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 1,65 seviyesinde bulunurken, yıllık enflasyonun nisandaki yüzde 32,37 seviyesinden mayısta yüzde 32,53’e yükselmesi bekleniyor.

Yerel Haberler Mudanya’da deniz dibinden çıkanlar ‘Bu kadarı da olmaz’ dedirtti

Yerel Haberler Adalet Bakanlığı, sözleşmeli 900 icra katibi alımı yapacak

Yerel Haberler Haziran ayında uygulanacak kira artış oranı netleşti

Yerel Haberler Beşiktaş’tan KAP açıklaması: Italiano ile görüşmeler başladı

Yerel Haberler Nurullah Öner’den ETSO için ekonomik dönüşüm vizyonu

Yerel Haberler Kahramanmaraş’ta ormanlara girişlere yangın tedbiri

Yerel Haberler Seyir halindeki İETT otobüsü yandı

Yerel Haberler Haziran ayı yaşlı ve engelli aylıkları ödenmeye başladı

Yerel Haberler Dünya Çevre Günü’nde uyarı: “Bulutlar çalınmıyor, iklim eylemi için şimdi harekete geçilmeli”

Yerel Haberler AKK 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında bilim iletişim etkinlikleri ve suyun önemini aktaran fotoğraf gösterisine ev sahipliği yaptı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021