Yerel Haberler - 23.03.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Cuma günü ons altındaki gerilemeye paralel olarak değer kaybeden gram altın, günü önceki kapanışa göre yüzde 3,4 düşüşle 6 bin 400 liradan tamamladı. Yeni haftaya da aşağı yönlü başlayan gram altın, saat 09.25 itibarıyla yüzde 4,8’lik kayıpla 6 bin 94 liraya geriledi. Aynı dakikalarda çeyrek altın 10 bin 990 liradan, Cumhuriyet altını ise 43 bin 410 liradan satılıyor.
Küresel piyasalarda ABD ile İran arasındaki gerilimin tırmanması, artan saldırılar ve yükselen jeopolitik riskler, varlık fiyatları üzerinde belirleyici olmaya devam ediyor.
Öte yandan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasına ilişkin gevşeme beklentilerinin zayıflaması da piyasalardaki yönü etkiliyor. Artan enflasyon riskleriyle birlikte ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,4180 seviyesine çıkarak 29 Temmuz 2025’ten bu yana en yüksek düzeyini gördü, ardından yüzde 4,40 civarında dengelendi. Dolar endeksi ise 100 seviyesi çevresindeki güçlü seyrini sürdürüyor.
Bu gelişmeler doğrultusunda, faiz indirimi beklentilerinin azalması, doların güçlenmesi ve tahvil getirilerindeki yükseliş altının ons fiyatı üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.
Yerel Haberler OSKİ sondaj çalışmalarına hız verdi
Yerel Haberler A Milli Takım’ın yeni formaları tanıtıldı
Yerel Haberler Tekirdağ’da uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı
Yerel Haberler Erzurum’da deprem alarmı: Horasan’da iki sarsıntı
Yerel Haberler Üniversite öğrencilere af düzenlemesi geliyor
Yerel Haberler Altın fiyatları haftaya sert kayıpla başladı
Yerel Haberler Prof. Dr. Veysel Ayhan: Bölgesel savaş riski artıyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021