Aksaray Haberleri - 13.05.2015 - 12:56
Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde, hareket halindeki traktörden düşerek kolu omuzundan kopan altı yaşındaki çocuğun kopan kolu tekrar yerine dikildi.
TRAKTÖRDEN DÜŞÜNCE KOLU KOPTU
Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde ailesiyle birlikte dedesine ziyarete giden 6 yaşındaki M.T.K., evin önündeki traktörle oynamaya başladı. Yanlışlıkla traktörü çalıştırarak hareket ettiren M.T.K. evin yanında bulunan yüksekliğe doğru hızla ilerledi. Traktörle birlikte yokuştan aşağı yuvarlanan talihsiz çocuğun düşme sonucu sağ kolu omuzundan koptu. Sol kolunda, vücudunda ve sağ ayağında kırık bulunan M.T.K.’yı ailesi hastaneye yetiştirdi. Sağlık durumu ciddi olan M.T.K., vakit kaybedilmeden özel bir kutuya konulan kopan koluyla birlikte Konya Hospital’a getirildi. Burada ameliyata alınan talihsiz çocuğun kopan kolu tekrar yerine dikildi.
DOKTOR, DURUMUNUN İYİYE GİTTİĞİNİ SÖYLEDİ
Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof.Dr. Tunç Cevat Öğün, M.T.K.’nın traktör kazası sonucu kolu kopuk şekilde hastaneye geldiğini ifade ederek, “Hastamız bize çoklu yaralanmalarla getirildi. En önemlisi sağ kolunun omuz seviyesinden kopmuş olmasıydı. Aynı zamanda diğer kolunda, vücudunda ve ayağında kırık mevcuttu. Hastamızı ameliyata alarak kopan sağ kolu yerine diktik. Bugün itibarıyla 10. gündeyiz ve gerekli ilaç tedavisini veriyoruz. Kolun ve çocuğun durumu şu an iyi. Herhangi bir hayati tehlike bulunmamaktadır. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta içerisinde hastamızı taburcu etmeyi planlıyoruz.” dedi.
“BU DURUMLARDA HASTANIN HIZLI NAKLİ ÇOK ÖNEMLİ”
Bu tür yaralanmalarda uzvun dikileceği merkeze hastanın ve uzvun hızlı bir şekilde taşınmasının önemini vurgulayan Öğün, “Ameliyatın başarısında bu çok büyük bir etken. Bu vesileyle sevki doğru ve zamanında gerçekleştiren Aksaray 112 ekibine ve Konya 112 koordinasyon merkezine teşekkür etmek istiyorum.” diye konuştu.
Aksaray Haberleri Hatay’da 10 yılda yapılamayanın fazlası 2 yılda yapıldı
Aksaray Haberleri Fredy hedefi açıkladı, Karlsbakk Galatasaray’a mesaj verdi
Aksaray Haberleri MEB AGS ve ÖABT sonuçları için tarih belli oldu
Aksaray Haberleri Güreşte Isparta’nın gururu: İbrahim Ağun’a Milli takım görevi
Aksaray Haberleri Denizcilik sektöründeki küresel zorluklara ortak mücadele
Aksaray Haberleri Yeşilköy Balıkçı Barınağı’nda kaçak deşarja 1,6 milyon lira ceza
Aksaray Haberleri Trendyol 1. Lig’de ilk haftanın ardından zirve şekillendi
Aksaray Haberleri 40 bin kanser hastası geri ödeme kapsamındaki ilaçlardan yararlandı
Aksaray Haberleri Altın piyasasında hareketli saatler: Gram altın yükselişte
Aksaray Haberleri Çekmeköy Eğitime Destek Platformundan Kaymakam Ömer Bilgin’e ziyaret
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021