Almanya Aksaraylılar Derneği Vali Pekmez’i ziyaret etti

Aksaray Haberleri - 03.08.2018 - 18:07

Almanya Aksaraylılar Derneği Başkanı Rasim Çetin Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti. Çetin ile beraberinde dernek yönetici ve üyelerinden oluşan heyeti kabul eden Vali Pekmez dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin gelinen noktada ciddi başarılar elde ettiğini, çalışan nesilden artık işveren nesil pozisyonuna gelindiğini belirten Çetin; ülkelerin karar alma mercilerinde yer almaya başladıklarını söyledi.

Sorunların aşılabilmesinin yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini ifade eden Vali Aykut Pekmez; “Hem ekonomik hem siyasal anlamda başarı beraberlikle sağlanabilir. Bu noktada Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımız temel sorunlar noktasında beraber hareket etmesi lazım.’ dedi.

Aksaraylı gurbetçilerin Almanya’da oldukça yoğun bir nüfusa sahip olduğunu, mümkün olması durumunda Solingen şehri ile Aksaray’ı kardeş şehir yapmak istediklerini aktaran Çetin bu konuda çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Ziyaretleri nedeniyle Çetin ve beraberindeki heyet üyelerine teşekkür eden Vali Pekmez çalışmalarında başarılar diledi.

Dernek Başkanı Rasim Çetin Aksaray’a yaptığı hizmetlerinden dolayı Vali Pekmez’e teşekkür ederek plaket takdim etti.

Aksaray Haberleri Soğuk hava depolarındaki 50 bin ton elma için kritik uyarı

Aksaray Haberleri Demiryollarında Engelli Bireylere Ücretsiz Hizmet

Aksaray Haberleri Meteoroloji’den 14 il için kuvvetli yağış alarmı

Aksaray Haberleri TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’ndan bahis soruşturması açıklaması

Aksaray Haberleri Battalgazi’de 180 bin metrekarelik projede sona gelindi

Aksaray Haberleri SOLOTÜRK 13 yıl sonra yeniden Ereğli semalarında olacak

Aksaray Haberleri Orman Yangınlarıyla Mücadelede 5 Bin 600 Araçlık Filo

Aksaray Haberleri Trump-Şi zirvesinde ticaret ve yapay zeka gündemi

Aksaray Haberleri Kars Veteriner Hekimleri Odası’ndan ‘Hantavirüs’ uyarısı: “Panik yok, tedbir var”

Aksaray Haberleri Türkiye Çevre Ajansı’ndan Sıfır Atık için dev adım: İşletmeler için Depozito Sistemi’ne kayıt süreci başladı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021