Ana Manşet - 02.03.2026 - 9:50
Alanya Aksaraylılar Platformu, 1 Mart 2026 tarihinde Alanya Öğretmenevi’nde düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde, Aksaraylı hemşerilerini ve davetli misafirlerini bir araya getirdi. Etkinlik, Ramazan’ın paylaşma ve birlik mesajını yaşatırken, katılımcılar arasında sıcak bir dayanışma ortamı oluştu.
Platform Başkanı Yavuz Yıldırım, Aksaray’ı TanıttıPlatform Başkanı Yavuz Yıldırım, iftar yemeğinde yaptığı konuşmasında, Aksaray’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini katılımcılara aktardı. Yıldırım, Aksaray’ın Selçuklu’nun ikinci başkenti olduğunu, dünyanın en büyük hanına ev sahipliği yaptığını ve Aşıklı Höyük’te dünyanın ilk beyin ameliyatının yapıldığını vurguladı. Ayrıca, Kapadokya’nın en büyük katedrali Selime’nin Aksaray’da bulunduğunu belirten Yıldırım, 2025 yılında Türkiye’nin ihracat sıralamasında 24. sırada yer alan Aksaray’ın, tarımda güçlü, sanayide öncü bir şehir olduğunu ifade etti.
“Birlik ve Dayanışmamızı Pekiştiriyoruz”Başkan Yıldırım konuşmasında, geleneksel iftar yemeğinin, hemşerilerle bir araya gelerek dayanışmayı güçlendirdikleri, kültürel bağları pekiştirdikleri özel bir etkinlik olduğunu dile getirdi. Yıldırım, “Ramazan’ın hoşgörü ve paylaşma mesajını birlikte yaşamak bizler için büyük mutluluk kaynağıdır,” diyerek etkinliğin amacına vurgu yaptı.
Toplumda Birlik Ruhu GüçleniyorAlanya Aksaraylılar Platformu, yaklaşık 2.000 Aksaray kökenli hemşerinin yaşadığı Alanya’da, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyerek, yerel yaşamı zenginleştirmeyi ve toplumda birlik ruhunu güçlendirmeyi hedefliyor. Platformun her yıl geleneksel hale getirdiği iftar yemeğine, Alanya’daki siyasi, sosyal ve kültürel hayatın önemli isimleri katıldı. Etkinlikte, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Hanifi Türk, Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, Zafer Partisi Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan, Anavatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Ramazan Durdu Söyler, Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Onur Niğmet Üner, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Alanya FTK Başkanı Refik Özdemir, STK temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda davetli misafir yer aldı.
Aksaray’a Özgü İkram: Aksaray TahinlisiEtkinlikte, Aksaray Belediyesinin gönderdiği Aksaray’a özgü Aksaray tahinlisi katılımcılara ikram edildi. Hemşeriler, geleneksel lezzetlerin tadını çıkararak, Ramazan’ın huzur dolu atmosferini birlikte yaşadılar.
Alanya Aksaraylılar Platformu, her yıl düzenlediği bu tür etkinliklerle hemşerileriyle olan bağlarını güçlendirmeyi ve kültürel zenginlikleri paylaşmayı sürdürüyor.
Ana Manşet YADES’e 10 yılda 105,6 milyon liralık kaynak
Ana Manşet TBMM Genel Kurulu’nda yoğun mesai
Ana Manşet Bingöl’de feci kaza: 2 ölü, 3 yaralı
Ana Manşet İran’da doğruladı: Hamaney öldürüldü
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021