Aksaray’lı Umreciler Mahsur Kaldı

Aksaray Haberleri - 30.03.2020 - 17:40

Kutsal topraklara Umre ziyaretine giden Türk vatandaşları Korona Virüs salgını nedeniyle Suudi Arabistan’da karantina altına alınınca mahsur kaldı. Otellerde mahsur kalan 27’si Aksaraylı 362 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aracılığı ile yardım istedi. “Öleceksek de vatan topraklarında ölelim” diyen Umre kafilesi otelde kantinlerin kapalı olması ve yemek verilmemesi nedeniyle zor zamanlar geçirdiklerini dile getirdi.

Gazetemize ulaşan ve Aksaraylı Umrecilerin karantinada zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını dile getiren Ali Altınok “Mekke’de mahsur kaldık. Aramızda yaşlılar var. İlaç kullanmaları gerekli ancak ilaçları bitti. Hiçbir yetkili bilgi vermiyor. Geleceğimiz karanlık. Diyanetten de hiçbir yetkili ile iletişime geçemiyoruz. Burada mahsur kaldık. Bize yardım edin” dedi. Mahsur kalan Umrecilerin bir kısmının Konya ve Karaman’dan giden Umre ziyaretçileri olduğu öğrenildi.

Aksaray Haberleri PFDK’den Beşiktaş, Konyaspor ve Arca Çorum FK’ye ceza

Aksaray Haberleri Elazığ’da kaçak siah operasyonu: Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Aksaray Haberleri Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiği Nisan’da 60 bini aştı

Aksaray Haberleri Tatile geldiği Trabzon’a bu kez Vali olarak katıldı: Tahir Şahin’den Acısu Şenliği mesajı

Aksaray Haberleri Öğretmenlerin İller Arası Tayinleri Başladı

Aksaray Haberleri Adalet Bakanlığı’na yeni personel alımı yapılacak

Aksaray Haberleri Manisa Büyükşehir Belediyesi danışmanına gözaltı

Aksaray Haberleri Arapgir’de gönüllere dokunan buluşma

Aksaray Haberleri Soğuk hava depolarındaki 50 bin ton elma için kritik uyarı

Aksaray Haberleri Demiryollarında Engelli Bireylere Ücretsiz Hizmet

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021