Aksaray’dan AFAD’a Çadır Üretiyorlar

Ana Manşet - 12.05.2023 - 20:34

Aksaray Tekstil Üreticileri ve Konfeksiyoncular Derneği Başkanı aynı zamanda Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kulak, Organize Sanayi Bölgesindeki tekstil fabrikalarına ziyaretlerini sürdürürken şehrimizdeki bir firmamızın AFAD’a çadır üretimi yapmaya başladığını belirtti.

Aksaray’da Tekstil sektörünün çok ileride olduğunu ve yakın zamanda Türkiye’nin tekstil merkezinin Aksaray olacağını belirten ATÜKDER Başkanı Kulak, yaptığı açıklama da; “Aksaray Tekstil Üreticileri ve Konfeksiyoncular Derneği olarak ilimiz Organize Sanayi Bölgemizdeki tekstil fabrikalarımızı sık sık ziyaret ediyor ve firma yetkililerimizle Aksaray’ı Tekstil’de daha ileriye nasıl götürebiliriz konusunda istişarelerde bulunuyoruz. Bu ziyaretlerimizde ayrıca sektörümüzün sorunlarını, taleplerini ve beklentilerini rapor haline getirerek yetkili kurumlara ve mercilere iletiyoruz. Devletimiz 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi kapsayan asrın felaketi sonrası tüm seferbeliğini deprem bölgesine yoğunlaştırmış ve çok büyük çalışmalar yapmıştır. Aksaray’da ki tekstil imalatçılarımızda süreçte üzerine düşen görevi fazlası ile yerine getirmiş ve getirmeye devam etmektedir. Bugün şehrimizde ki bir firmamız AFAD’a çadır üretimine bile başlamıştır. Organize Sanayi Bölgemizde yer alan Goncagül tekstil firmamız bugün 100 kişilik bir ekiple günlük 400-500 arasında çadır üretimi yapmaktadır. Yapılan bu çadırlar AFAD’ın belirlediği kriterlerde su geçirmez ve yangına duyarlı en üst standartlarda üretilmektedir. Ziyaret sırasında edindiğimiz bilgide üreticimiz yakın zamanda 100 kişilik ekip sayısını 150-200 istihdama kadar çıkarmayı planlamaktadır. Aksaray tekstil sektörü sadece giyim üzerine değil çadır ihtiyacı üzerine de gitmekte ve son derece kaliteli çadırlar üretebilecek potansiyele sahiptir. İnşallah ilimizdeki tekstil firmalarımızın başarılarıyla yakın zamanda Aksaray tekstilde Gebze, Bursa, İstanbul gibi şehirlerle yarışabilecek ve Türkiye’nin yeni tekstil merkezi olacaktır” Dedi.

Ana Manşet Bayramda otobüs seferlerine ek imkan

Ana Manşet Gürlek’ten Özel’e hukuki hamle: “Delilsiz iddialar algı operasyonu”

Ana Manşet Hatay’da emniyet güçleri tarafından iki hükümlü yakalandı

Ana Manşet Yurt dışından getirilen elektronik cihazların bandrol ücretleri değişmedi

Ana Manşet İran’dan FIFA’ya güvenlik talebi: “Maçlar Meksika’da oynansın”

Ana Manşet Yayla ortaokulu inşaatı yüzde 50 seviyesine ulaştı

Ana Manşet Başkan Üstün ve Kaymakam Eroğlu Hatay’da incelemelerde bulundu

Ana Manşet AYBÜ Binicilik takımı sezona kupayla merhaba dedi

Ana Manşet Sosyal medya fenomeni Testo Taylan hakkında soruşturma

Ana Manşet Vali Ziya Polat Şehit Ailesine İftarda misafir oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021