Aksaray Haberleri - 20.04.2016 - 16:22
Aksaray’da Yöresel Yemek Yarışması Yapıldı. Aksaray’da 40.Turizm haftası etkinlikleri kapsamında ‘Yöresel Yemek Yarışması’ yapıldı.
Aksaray’da yöresel yemek kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla Aksaray Valiliğince düzenlenen ‘Aksaray Yöresel Yemek Yarışması’ Kültür Evi bahçesinde yapıldı. Aksaray’a özgü yemek ve tatlıların seçimi 6 kişiden oluşan jüri tarafından yapıldı. Yapılan yarışmaya Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan ile davetliler katıldı.
Vali Şeref Ataklı eşi Adile Ataklı ile yarışmaya katılan katılımcıların yaptıkları yemek ve tatlı stantlarını ziyaret ederek Aksaray yemekleri hakkında bilgi aldı. Aksaray’ın hem kültür değerleri hem de turizm değerlenin yüksek olan bir il olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Doğan, “Bunların ortaya çıkarılması ve bölgeye gelen turistlerin istifade etmesi acısından değerlerin gün ışığına çıkarılması çok önemli” dedi.
Belediye Başkanı Yazgı, “Yöresel ürünlerimizi geliştirme adına hem valiliğin hem de belediyenin çalışması olacak. Önümüzdeki günlerde Aksaray’a gelen misafirlere daha güzel, yöremizi anlatan ürünleri sunmuş olacağız” diye konuştu.
Yöresel yemek yarışmasının ilkinin geçen yıl gerçekleştiğini belirten Vali Ataklı, “İkincisi bu yıl yapılıyor. Aksaray’ın kendine özgü yerel, yöresel yemek kültürünü ortaya çıkarmak ve bunu kamuoyuyla paylaşmak, tekrar yaşanılır hale getirmek istiyoruz. Bu amaçla yarışmayı düzenliyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından 6 jüri üyesine Vali Ataklı plaket takdim etti. Yarışmada yemek kategorisinde 1. Kabak adlı yemeği ile Durdane Özmen, 2. evelik aşı adlı yemeği ile Eşe Aksoy ve 3. Madımat yemeği ile Aynur Koyuncu oldu.
Tatlı kategorisinde ise 1. Gül reçeli adlı tatlıyla Şenay Aşçı, 2. Sarı Hurma adlı tatlısıyla Perihan Koçak ve 3. pekmez ve un helvası adlı tatlıyla Adnan Ekinci oldu.
Yarışma sonunda Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve İl Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez tarafından çeşitli yarışma dallarını kazanan yarışmacılara ödülleri takdim edildi.
Aksaray Haberleri Antalya Büyükşehir Belediyesine soruşturma: 25 gözaltı
Aksaray Haberleri Şehit anneleri Anneler Günü’nde Midyat’ta buluştu
Aksaray Haberleri Erzurum’da Okulda Marş Gerginliği: “Burası Tribün Değil”
Aksaray Haberleri Erzurum’da kaza: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
Aksaray Haberleri Şamil Şahan’dan Avrupa’da bronz madalya
Aksaray Haberleri Erzurum’da Feci Kaza: Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı
Aksaray Haberleri Sinop’ta dereyi kirleten tesise 1 milyon 678 bin lira ceza
Aksaray Haberleri HEKİMSEN ve AL-KON’dan YÖK’te kritik temas: “Nitelikli hekim yetiştirmek, sağlık sisteminin beka meselesidir”
Aksaray Haberleri DSÖ’den Hantavirüs uyarısı: Yeni vakalar görülebilir
Aksaray Haberleri Rize Günleri Türkiye’nin buluşma noktasına dönüştü
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021