Aksaray’da Vaka sayılarında kısmı artış var

Aksaray Haberleri - 11.06.2020 - 12:24

Koronavirüs salgınına karşı başarılı bir mücadele sergileyen Türkiye’de “Yeni normal” sürecine geçilirken vatandaşların uyarılara aldırmayıp tedbirlere uymaması riski artırıyor. Yurdun dört bir yanından tedbirlere uyulmadığını gösteren haberler gelirken uzmanlar ise salgında ikinci dalganın yaşanabileceğine dikkat çekiyor.. Koronavirüse karşı alınan tedbirler 1 Haziran’dan itibaren gevşetilmeye başladı. Ancak tüm uyarılara karşın bazı yerlerde özellikle maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı görüldü.

Milliyet’in haberine göre; Birçok kentte önlemlerin dikkate alınmadığını gösteren manzaralar sık sık gündeme geliyor. Azalması beklenen yeni vaka sayılarında da bu gelişmelere paralel olarak azalma görülmediği gibi artış da yaşanıyor.

Twitter’dan sık sık uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımda “Filyasyon çalışmalarında ‘Geçmiş olsun’ ziyareti sebebiyle bir ilimizde 190 kişiye virüs bulaştığı tespit edildi. Bir diğer ilimizde, asker uğurlamasında, 58 kişi virüsle enfekte oldu. Tedbir azaldıkça tehdit artıyor” ifadelerini kullanmıştı.

.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Vaka sayılarında kısmı artış var” dediği illerin içerisinde Aksaray’da yer aldı

Aksaray Haberleri Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Aksaray Haberleri 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Aksaray Haberleri Terör soruşturmasında 178 kişi tutuklandı

Aksaray Haberleri Kars Kaşarı, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili yolunda

Aksaray Haberleri Çorum’da 83 bin 402 öğrenci karne sevinci yaşadı

Aksaray Haberleri Ankara’da sürücülere uyarı: Trafiğe kapatılacak güzergâhlar açıklandı

Aksaray Haberleri Bakan Yardımcısı Yiğitbaşı genç polisleri tebrik etti: “Allah ayaklarına taş değdirmesin”

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz CHP içindeki bu kavganın, bu iç savaşın tarafı değiliz

Aksaray Haberleri Kars’ta görev yeri değişen mülki idare amirlerine veda programı

Aksaray Haberleri Türkiye ve Suudi Arabistan’dan ticareti hızlandıracak iş birliği

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021