Aksaray’da Vaka sayılarında kısmı artış var

Aksaray Haberleri - 11.06.2020 - 12:24

Koronavirüs salgınına karşı başarılı bir mücadele sergileyen Türkiye’de “Yeni normal” sürecine geçilirken vatandaşların uyarılara aldırmayıp tedbirlere uymaması riski artırıyor. Yurdun dört bir yanından tedbirlere uyulmadığını gösteren haberler gelirken uzmanlar ise salgında ikinci dalganın yaşanabileceğine dikkat çekiyor.. Koronavirüse karşı alınan tedbirler 1 Haziran’dan itibaren gevşetilmeye başladı. Ancak tüm uyarılara karşın bazı yerlerde özellikle maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı görüldü.

Milliyet’in haberine göre; Birçok kentte önlemlerin dikkate alınmadığını gösteren manzaralar sık sık gündeme geliyor. Azalması beklenen yeni vaka sayılarında da bu gelişmelere paralel olarak azalma görülmediği gibi artış da yaşanıyor.

Twitter’dan sık sık uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımda “Filyasyon çalışmalarında ‘Geçmiş olsun’ ziyareti sebebiyle bir ilimizde 190 kişiye virüs bulaştığı tespit edildi. Bir diğer ilimizde, asker uğurlamasında, 58 kişi virüsle enfekte oldu. Tedbir azaldıkça tehdit artıyor” ifadelerini kullanmıştı.

.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Vaka sayılarında kısmı artış var” dediği illerin içerisinde Aksaray’da yer aldı

Aksaray Haberleri İşsizlik oranı yüzde 7,9’a geriledi

Aksaray Haberleri Avrupa’da play-off heyecanı: Beşiktaş ve Trabzonspor sahne alıyor

Aksaray Haberleri Fenerbahçe avantajı Fransa’daki rövanşa bıraktı

Aksaray Haberleri Aybastı’da düğün davetiyesi tartışması: Aileden açıklama geldi

Aksaray Haberleri Delice kara kavunu bilimle geleceğe taşınıyor

Aksaray Haberleri KYK yurt başvurularında gözler ağustos sonuna çevrildi

Aksaray Haberleri Kuzgun Köyü’ne Kaymakam Kaldırım’dan geçmiş olsun ziyareti

Aksaray Haberleri TİMBİR Adana Bölge Başkanı Bozkurt’tan genel merkeze ziyaret

Aksaray Haberleri Kars’ta kıvılcım oluşturan makinelerin kullanımına yangın önlemi

Aksaray Haberleri Arif Ahmet Denizolgun’un mezarı soruşturma kapsamında açılacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021