Yerel Haberler - 26.03.2026 - 0:00
YAŞAR SARIKAYA / AKSARAY – BHA
Aksaray’da şehir içi trafiğini rahatlatacak ve Ankara yolundan gelen araçların şehir merkezine girmeden Konya ve Adana yollarına bağlanmasını sağlayacak yeni çevre yolu projesinde çalışmalar sürüyor. Yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda ve 40 metre genişliğinde planlanan yolun altyapı çalışmaları devam ediyor. Şehir içi trafiğini rahatlatmayı ve bölgesel ulaşım bağlantılarını güçlendirmeyi hedefleyen çevre yolu, Ankara yolundaki trafiği şehir merkezine sokmadan Konya ve Adana yollarına yönlendirecek şekilde tasarlandı.
Projede zemin çalışmaları tamamlanarak asfalt için hazır hâle getirildi. Şu anda yolun elektrik ve altyapı işleri sürdürülüyor. Tamamlandığında Ankara yolundan gelen araçlar şehir merkezine girmeden Konya ve Adana akslarına yönlendirilebilecek ve şehir içi trafik yoğunluğunda önemli bir rahatlama sağlanması bekleniyor.
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, projeyle ilgili olarak, “Yeni çevre yolu, şehir merkezine girmeden Ankara yolundan gelen trafiği Konya ve Adana akslarına yönlendirecek. Bu sayede ulaşım daha güvenli ve hızlı hâle gelecek. Yol, şehir içi trafiğin rahatlamasının yanı sıra bölgesel bağlantılarda da önemli bir katkı sağlayacak” dedi.
Yol, genişliği ve bağlantı noktaları sayesinde özellikle ağır vasıta ve transit trafik açısından şehir merkezinden geçiş zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Tamamlandığında, şehir içi ulaşımın daha akıcı hâle gelmesi ve bölgesel ulaşımda sürelerin kısalması bekleniyor.
Yerel Haberler Bilim insanlarından Dünya Kupası için sıcaklık alarmı
Yerel Haberler Başkan Güler’den deniz turizmine yeni hamle
Yerel Haberler KVKK’dan VERBİS kaydı için süre uzatımı
Yerel Haberler Malatya’da fuhuş operasyonu: 4 şüpheli gözaltında
Yerel Haberler Ankara’da korsan otoparkçılara operasyon: 32 gözaltı
Yerel Haberler AFAD’dan Samsun’daki sel için 50 milyon liralık destek
Yerel Haberler Trabzonspor’da Ernest Muçi rüzgarı: Kariyer sezonunu yaşıyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021