Aksaray’da Topraksız Tarım Projesi Zemin Hazırlıkları Başladı

Belediye Haberleri - 09.11.2021 - 11:25

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tarım şehri Aksaray’da üreticilere alternatif tarım yöntemleri sunmak ve kadın istihdamını artırmak adına başlattığı Topraksız tarım projesinde zemin hazırlıklarına başladı.

Tuzlu su mevkiinde zemin hazırlarının başladığı projede topraksız tarım serası, jeotermal kaynak suyu kullanılarak örtü altı üretim yöntemiyle uygulanacak. 10 Bin metrekare alanı kapsayacak bu serada domates üretimi yapılacak. Dezavantajlı kesim ve kadınların istihdam edileceği seralarda yıllık 500 ton domates üretimi yapılması hedefleniyor. Ayrıca istihdam edilecek kadınlar, uygulama öncesinde 180 saatlik eğitime tabi tutulacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde ‘Topraksız Tarım ile İstihdam Artıyor’ projesiyle AHİLER Kalkınma Ajansından 1 Milyon 600 Bin liralık hibe desteği alındı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in üzerinde hassasiyetle durduğu projede jeotermal kaynak suyu yardımıyla daha az maliyetle yüksek verim elde edilecek.

Topraksız tarım projesiyle ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, sürdürülebilir ve yenilikçi tarım uygulamaları ile şehrin ekonomisine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Başkan Dinçer, topraksız tarım projesi için zemin hazırlama çalışmalarının başladığını duyurdu.

Belediye Haberleri Aksaray İHH Başkanı Korkmaz Özgürlük Filosu’nda

Belediye Haberleri Macera Park Çok Yakında Yeni Sezona Merhaba Diyecek

Belediye Haberleri Aksaray İHH 2024 Ramazan Faaliyetleri

Belediye Haberleri Başkan Dinçer Çocukları 23 Nisan Çocuk Şenliğine Davet Etti

Belediye Haberleri Yeni Belediye Hizmet Binasında Çalışmalar Aralıksız Sürüyor

Belediye Haberleri Solaklı’da Bir İlk: Kadın Başkan Seçildi

Belediye Haberleri Başkan Dr. Evren Dinçer Mazbatasını Aldı

Belediye Haberleri Bayramda Belediye Hizmetleri Kesintisiz Sürecek

Belediye Haberleri Alanya Aksaraylılar Platformundan Geleneksel İftar

Belediye Haberleri Aksaray Yerel Seçim Sonuçları

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021