Aksaray’da Tarihi Yapılar Restore Edilerek Korunuyor

Ana Manşet - 25.08.2023 - 23:12

Köklü tarihi geçmişi ve zengin kültürel dokunun en çok hissedildiği şehirlerden biri olan Aksaray önemli bir kültür envanterine sahip. Aksaray Belediyesi bugüne kadar birçok tarihi yapıyı restore ederek gelecek nesillere taşınmasına olanak sağladı.

 

Restorasyon çalışmalarına sürdüren Aksaray Belediyesi Kemal Baba türbesindeki restorasyon çalışmasında da son aşamaya geldi. Yapılacak çevre düzenlemesinin ardından Kemal Baba türbesi ziyarete açılacak.

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ilim ve irfan merkezi Aksaray’da birçok alimin ve velinin kabrinin bulunduğunu ifade ederek yapılan restorasyon çalışmaları hakkında şu görüşlere yer verdi.

“Şehrimizde bulunan tarihi yapıların onarılmaları ve yeniden kullanımları bu yapıları gelecek nesillere devretmekteki en etkili yöntem. Bu minvalde Belediyemizin özenle sürdürdüğü restorasyon çalışmaların ardından şehrimizin manevi dünyasını bütünleştirmiş oluyoruz” dedi.

 

Aksaray’ın manevi ikliminin önemli isimlerinden olan ve Evliya Çelebinin seyahatnamesinde de geçen Kemal Baba’nın türbesi Hacı Hasanlı Mahallesinde yer alıyor.

Binlerce yıllık tarihinde pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Aksaray bu yönüyle Anadolu coğrafyasının kadim şehirlerinden birisi. Aksaray Belediyesi tarafından restore edilen yapılar şehir kültürünün en önemli belgeleri. Bu eserlerin ayakta kalması kent kimliğini oluşturmada da büyük önem arz ediyor.

Ana Manşet DMM: TSK’da herhangi bir marşın yasaklanması söz konusu değil

Ana Manşet Edirne’de eşini öldürdüğü iddia edilen kadın tutuklandı

Ana Manşet Tribün Terörüne Karşı “Stadlarda Hakaretsiz Tezahürat ile Temiz Futbol” için: Merkezi DJ uygulaması

Ana Manşet Türk Dünyası kültür şöleni başlıyor

Ana Manşet Süper Lig’de günün fikstürü: Trabzonspor-Galatasaray

Ana Manşet Beypazarı’nda 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Ana Manşet DMM duyurdu: Somali ile vize şartlarında değişiklik yok

Ana Manşet Ziraat Türkiye Kupası’nda 2. eleme turu eşleşmeleri belli oldu

Ana Manşet Av. Dr. Musa Toprak, Avrupa Konseyi’nde konuştu

Ana Manşet Motorine 4,10 liralık indirim geldi: Fiyatlar 100 TL’nin altına indi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021