Aksaray’da Tarih ve Seyir Keyfi Bir arada Yaşanacak

Ana Manşet - 25.08.2023 - 23:15

Tarihi ve kültürel değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar yapan Aksaray Belediyesi Anadolu Selçuklu sultanı II. Kılıçarslan’ın türbe ve köşkünde yaptığı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından projenin devamı niteliğinde olan kafeterya bölümünde de çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

 

Değerlerini içinde barındıran tarihi yapıları yıkılmaktan kurtarıp şehir yaşamına yeniden kazandırdıklarını belirten Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer sözlerine şöyle devam etti. “Bize düşen görev köklerimizin olduğu, bize bu toprakları yurt eden ecdadımıza sahip çıkıp eserlerini korumaktır.

 

Aksaray’ın geçmişine tanıklık eden yapıları restore ederek yok olmaktan kurtarmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda şehrimizin manevi kimliğini yansıtan eserlerden olan II. Kılıçarslan Türbesi’ni restore ederek Aksaray’ın manevi kimliğine kazandırılmasını sağladık.

Aslına uygun olarak restore çalışmalarını tamamladığımız II. Kılıçarslan türbesinin hemen yanına birde hemşerilerimiz için kafeterya planladık. Buraya gelen vatandaşlarımız hem ecdatlarının manevi huzurunda olacaklar hem de dinlenebilecekleri bir alan tahsis etmiş olacağız” dedi.

 

Aksaray’ın kuş bakışı izlenebildiği şehre hâkim tepelerden biri olan kılıçarslan tepesi halk arasında kırkkızlar ismiyle de anılıyor. Aileler Çalışmaların tamamlanmasının ardından yapılacak peyzaj ve ışıklandırmasıyla seyri doyumsuz Aksaray manzarasında çaylarını yudumlayabilecekler. Aksaray tarih turizmine de katkı sağlayacağı düşünülen yeni cazibe merkezine il dışından da birçok ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

II. Kılıçarslan türbesinin hemen yanına inşa edilecek kafeterya ile Aksaraylılar için alternatif bir dinlenme alanı kazandırılmış olacak.

Ana Manşet Türkiye ile Özbekistan arasında çok sayıda anlaşma imzalandı

Ana Manşet Kars’ta Siber Farkındalık ve Bilinçlendirme Eğitimi düzenlendi

Ana Manşet Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’i Beştepe’de ağırladı

Ana Manşet Kars Valisi Ziya Polat’tan “Veliaht” dizisi setine ziyaret

Ana Manşet Bakan Vedat Işıkhan;” İşsizlik oranı aralık ayında yüzde 7,7’ye geriledi”

Ana Manşet Muhtemel 11’ler: Fenerbahçe, Steaua Bükreş deplasmanında

Ana Manşet Ankara için kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına alarmı

Ana Manşet Serkan Başsoy gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Ana Manşet AJet dış hatlarda büyüyor: 3 yeni hat açılıyor

Ana Manşet Kdz. Ereğli ‘de plajlar bölgesi kaçak yapı ve işgallerden temizlendi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021