Ana Manşet - 14.02.2026 - 18:01
Aksaray’da Ramazan öncesi sıkı denetim: Temel gıdada indirimler artırılacak.
Ramazan ayı öncesinde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinde fiyat istikrarının sağlanması amacıyla ülke genelinde başlatılan çalışmalar, Aksaray’da da yakından takip ediliyor. Ticaret Bakanlığı tarafından sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonucunda temel ihtiyaç ürünlerinde indirimlerin artırılması yönünde mutabakata varıldı.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların temel gıda ürünlerine daha uygun fiyatlarla ve kolay erişimini sağlamak amacıyla kapsamlı bir çalışma yürütüldüğü belirtildi. Bu çerçevede gıda toptancıları, yerel market yöneticileri, zincir marketlerin üst düzey temsilcileri ve ilgili meslek odalarıyla bir dizi toplantı gerçekleştirildi.
Fiyat istikrarı ve arz sürekliliği vurgusu
Yapılan görüşmelerde özellikle temel gıda ve zaruri ihtiyaç ürünlerinde fiyat istikrarının korunması, kampanya ve indirimlerin artırılması, ürün arzında aksama yaşanmaması ve fırsatçılığa kesinlikle müsaade edilmemesi konularında uzlaşı sağlandı.
Aksaray’da denetimler artıyor
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Ünal Aksoy, Ramazan ayı boyunca Aksaray genelinde denetimlerin sıklaştırılacağını belirtti. Aksoy, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına sahada aktif bir denetim süreci yürütüleceğini ifade etti.
Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilecek kontroller kapsamında; haksız fiyat artışı, stokçuluk ve spekülatif girişimlere karşı kararlı bir mücadele verileceği bildirildi.
Yetkililer, fahiş fiyat artışı veya haksız ticari uygulamalarla karşılaşan vatandaşların CİMER, Haksız Fiyat Artışı (HFA) Bildirim Uygulaması, Ticaret İl Müdürlüğü ve Alo 175 Tüketici Danışma Hattı aracılığıyla şikâyette bulunabileceklerini hatırlattı.
Ramazan ayı boyunca Aksaray’da piyasaların yakından izleneceği ve vatandaşın sofrasını korumaya yönelik tüm tedbirlerin titizlikle uygulanacağı kaydedildi.
Ana Manşet Sağlıkçılar Bile Özel Hastaneyi Tercih Etti
Ana Manşet Ortaköy’de 13 Markete Tavuk Fiyatı Baskını!
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021