Aksaray’da “Köyümde Yaşamak” Projesi İçin Başvurular Başladı

Ana Manşet - 17.03.2026 - 8:46

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, kırsal kalkınmayı desteklemek ve üretimi artırmak amacıyla hayata geçirilen “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında başvuruların başladığını açıkladı.

İl Başkanı Aktürk, Aksaray Valiliği ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokol doğrultusunda Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin himayelerinde Aksaray’daki üreticilere önemli bir finansman desteği sağlanacağını belirtti.

Proje kapsamında 1250 üreticiye işletme başına 1 milyon 200 bin TL’ye kadar düşük faizli kredi imkânı sunulacağını ifade eden Aktürk, sağlanacak destekle üreticilerin 100 küçükbaş hayvan alımı gerçekleştirebileceğini söyledi. Kredilerin geri ödemelerinin ise üreticilerin yükünü hafifletecek şekilde 7 yıl vadede eşit taksitlerle yapılacağı bildirildi.

Projede özellikle kadın üreticiler, genç çiftçiler ile şehit ve gazi yakınlarına öncelik verileceğini vurgulayan Aktürk, kırsalda üretimin güçlendirilmesi ve köylerde ekonomik canlılığın artırılmasının hedeflendiğini dile getirdi. Toplamda 1 milyar 500 milyon TL’lik bir kaynağın üreticilerin hizmetine sunulacağını belirten Aktürk, “Aksaray’ımızda tarım ve hayvancılığın gelişmesi, üreticilerimizin daha güçlü bir şekilde faaliyetlerini sürdürebilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk’e de üreticilerimize göstermiş oldukları ilgiden, bu önemli projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm üreticilerimizi başvuru yapmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ana Manşet Trabzon Kültür Yolu Festivali’nde kriz mi var! Yeri değişiyor mu?

Ana Manşet Dünya Sağlık Örgütü’nden Hantavirüs açıklaması

Ana Manşet Afyonkarahisar ve Dinar’dan AK Parti’ye yeni katılım

Ana Manşet Erzurum’da kritik sığınak toplantısı

Ana Manşet Aylardan mayıs ama hala kar mücadelesi devam ediyor

Ana Manşet Bilecik’te orman yangınlarına karşı hava kalkanı

Ana Manşet Kars Aynalı Köşk duruşmasında gergin anlar yaşandı

Ana Manşet Gazze’de can kaybı 72 bin 742’ye çıktı

Ana Manşet Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görev değişimi

Ana Manşet Digor’da ilk kez düzenlenen şenlik büyük coşkuya sahne oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021