Aksaray’da “Köyümde Yaşamak” Projesi İçin Başvurular Başladı

Ana Manşet - 17.03.2026 - 8:46

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, kırsal kalkınmayı desteklemek ve üretimi artırmak amacıyla hayata geçirilen “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında başvuruların başladığını açıkladı.

İl Başkanı Aktürk, Aksaray Valiliği ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokol doğrultusunda Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin himayelerinde Aksaray’daki üreticilere önemli bir finansman desteği sağlanacağını belirtti.

Proje kapsamında 1250 üreticiye işletme başına 1 milyon 200 bin TL’ye kadar düşük faizli kredi imkânı sunulacağını ifade eden Aktürk, sağlanacak destekle üreticilerin 100 küçükbaş hayvan alımı gerçekleştirebileceğini söyledi. Kredilerin geri ödemelerinin ise üreticilerin yükünü hafifletecek şekilde 7 yıl vadede eşit taksitlerle yapılacağı bildirildi.

Projede özellikle kadın üreticiler, genç çiftçiler ile şehit ve gazi yakınlarına öncelik verileceğini vurgulayan Aktürk, kırsalda üretimin güçlendirilmesi ve köylerde ekonomik canlılığın artırılmasının hedeflendiğini dile getirdi. Toplamda 1 milyar 500 milyon TL’lik bir kaynağın üreticilerin hizmetine sunulacağını belirten Aktürk, “Aksaray’ımızda tarım ve hayvancılığın gelişmesi, üreticilerimizin daha güçlü bir şekilde faaliyetlerini sürdürebilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk’e de üreticilerimize göstermiş oldukları ilgiden, bu önemli projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm üreticilerimizi başvuru yapmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ana Manşet Aksaray’da Ekonomi Zirvesi Gibi İftar: Rifat Hisarcıklıoğlu ve İş Dünyası Aynı Sofrada

Ana Manşet İstanbul’da bazı yollar geçici süreyle trafiğe kapatılacak

Ana Manşet Ramazan Bayramı’nda trenlerde 8 bin 898 kişilik ek kapasite

Ana Manşet Kars’ta Ramazan bayramı güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı

Ana Manşet Türkiye’den İsrail’in Lübnan’daki kara operasyonuna kınama

Ana Manşet İsrail ordusu Lübnan’ın güneyine kara operasyonu başlattı

Ana Manşet Malatya’da 20 santimetrelik kitle kapalı yöntemle alındı

Ana Manşet MEB’den ortak yazılı sınav takvimi: Nisan’da yapılacak

Ana Manşet Bakan Gürlek: 2026’nın ilk çeyreğinde 76 suçlu Türkiye’ye iade edildi

Ana Manşet Oscar Ödülleri’nde kazananlar açıklandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021