Aksaray’da Kalanlar Millet Bahçesi Yeşile Büründü

Belediye Haberleri - 13.06.2022 - 15:27

Şehrin yeşil alan varlığını artıracak olan Kalanlar Millet Bahçesi yaz aylarının gelmesi ile yeşile büründü.

Şehre yeniden ‘Yeşil Aksaray’ kimliği kazandırmak için birçok çalışma yürüten Aksaray Belediyesi, Kalanlar Millet Bahçesi ve Fatih Millet Bahçesinde sonbahar ve ilk bahar aylarında dikilen birbirinden renkli süs bitkileri ve fidanları yeşerdi. Peyzaj çalışmalarının, bisiklet yollarının, Millet Kıraathanesinin kamelyaların ve yürüyüş yollarının inşaat çalışmalarının devam ettiği proje ile şehrin en kapsamlı sosyal donatı alanı hayata geçiriliyor.

Kalanlar Millet Bahçesi; konumu, muhteşem doğası ve tarihi dokusu itibari ile şehrin en işlek park ve yeşil alanı olması bekleniyor. Vatandaşlar Melendiz Çayı’nın serinliğinde, rengarenk çiçek kokusu içerinde doğa ile iç içe zaman geçirme fırsatı bulacak. Toplamda 42 Bin Metrekarelik alanda kurulan Kalanlar Millet Bahçesi Bin 191 adet ağaç ve 12 Bin çalı bitkisi yer alıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri ile hayata geçirilen Kalanlar Millet Bahçesi, vatandaşların doğa ile buluşacağı bir merkez haline gelecek.

Kalanlar Millet Bahçesindeki tüm alanların kent kimliğine yakışır nitelikte inşa edildiğini belirten Başkan Dinçer, proje kapsamında hayata geçecek olan Millet Kıraathanesi’nde çalışmaların büyük oranda tamamlandığını söyledi.

Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Şehrimizde vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte huzurla zaman geçirebilmeleri adına birçok çalışma gerçekleştirdik. Sosyal donatı alanlarının genişletilmesi adına yaptığımız çalışmalardan olan Millet Bahçeleri projelerimizi tamamlama aşamasına geldik. Millet Bahçelerimizi hizmete açtığımızda vatandaşlarımız aileleri ile birlikte huzur ve güvenle kullanabilecekler. Ayrıca Millet Bahçelerimiz şehrimizin yeniden Yeşil Aksaray olarak anılmasına katkı sağlayacak” dedi.

Belediye Haberleri Türkiye ve Suudi Arabistan’dan ticareti hızlandıracak iş birliği

Belediye Haberleri Van-Mersin Kardeşlik Köprüsü Van TSO tarafından kuruldu

Belediye Haberleri Türkiye’yi kavuran sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor

Belediye Haberleri TİMBİR Genel Kurulu’nda Yeni Dönem Heyecanı

Belediye Haberleri Yenilenmiş teknolojik ürünlerde tüketiciye yeni güvenceler

Belediye Haberleri UDSP yabancı dil sınavı soru ve cevapları erişime açıldı

Belediye Haberleri Kars merkezli ‘Evde paketleme işi’ vaadiyle vatandaşları dolandırdılar

Belediye Haberleri Kars İl Özel İdaresi’nde kilit parke taşı üretimi aralıksız sürüyor

Belediye Haberleri Kaymakam Aslantatar, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu

Belediye Haberleri DMM’den sahte belge uyarısı: NATO Zirvesi iddiaları yalanlandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021