Aksaray’da Herkesin Yüreği Kudüs İçin Attı

Aksaray Haberleri - 08.12.2017 - 13:46

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aksaray’da ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma yolundaki adımlarına karşı Aksaray merkezimizde ve de tüm ilçelerimizde eş zamanlı bir şekilde Cuma Namazı sonrasında Ak Parti Teşkilatları olarak ilimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarımızla birlikte basın açıklaması yaptık, dualar ettiler.. Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy yaptığı açıklamada; Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir.

Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır.

Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır.

Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir.

İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.

İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir.

Türkiye’nin, İnsanlığın silüeti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız.

Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz.

Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür.

Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği “dünya 5’ten büyüktür” itirazının haklılığını teyit etmiştir.

İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz.

Biz müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız.

Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız.

Aksaray Haberleri Kuzey Kıbrıs Tanıtma Platformu’ndan DAÜ Rektörü Hasan Kılıç’a ziyaret

Aksaray Haberleri Bayram tatilinde köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Aksaray Haberleri Bakan Gürlek: Hesap veremeyeceğim bir şey yok

Aksaray Haberleri NATO’dan Türkiye’ye yeni hava savunma hamlesi

Aksaray Haberleri AFCON finalinde şok şarar: Şampiyon değişti

Aksaray Haberleri CHP Merkez İlçe Başkanı Olcay Küçük’ten cezalara tepki

Aksaray Haberleri Malatya’da İnönü Üniversitesi Kütüphanesi’ne erişilebilirlik bayrağı

Aksaray Haberleri Piyasalarda gerilim sürüyor; gözler Fed kararında

Aksaray Haberleri Malatya’da bayram öncesi otogarda yoğunluk

Aksaray Haberleri 2026-YÖKDİL/1 sonuçları erişime açıldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021