Aksaray’da 2600 Bağımsız Birimin Yıkımı Gerçekleştirildi

Ana Manşet - 06.07.2024 - 13:48

Aksaray Belediyesi ekipleri, şehir genelinde tehlike arz eden görüntü kirliliğine neden olan ve doğal afetlere karşı dayanaksız hale gelmiş 2600 bağımsız birimin yıkımını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile şehir genelindeki risk teşkil eden birçok bina ve bağımsız birim Aksaray Belediyesi ekiplerince tespit edilmişti. Aksaray Belediyesi, kentsel dönüşüm planı çerçevesinde şehir genelinde insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden ve aynı zamanda çevre kirliliğine yol açan yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Yıkımlar, mülk sahiplerinin riskli yapı tespiti yapmaları ve talep etmelerine istinaden değerlendirmeye alırken uygun görülmesi halinde yıkım işlemi başlatılıyor.

6 Şubat depreminden sonra güvenli yapıların öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirten Belediye Başkanı Dinçer, şehir genelinde yapı bütünlüğünü yitirmiş, afetlere karşı korumasız, çökme riski taşıyan binaların kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirmeye alınarak yıkımının yapıldığını söyledi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 2019 yılından bugüne kadar kentsel dönüşüm projeleri ile tehlike arz eden toplamda 2600 bağımsız birimin yıkımının gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Dinçer, gelecek nesillere dirençli ve güvenli bir şehir bırakmak için vatandaşlardan destek ve anlayış göstermelerini istirham etti.

Ana Manşet PFDK’den Beşiktaş, Konyaspor ve Arca Çorum FK’ye ceza

Ana Manşet Elazığ’da kaçak siah operasyonu: Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Ana Manşet Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiği Nisan’da 60 bini aştı

Ana Manşet Tatile geldiği Trabzon’a bu kez Vali olarak katıldı: Tahir Şahin’den Acısu Şenliği mesajı

Ana Manşet Öğretmenlerin İller Arası Tayinleri Başladı

Ana Manşet Adalet Bakanlığı’na yeni personel alımı yapılacak

Ana Manşet Manisa Büyükşehir Belediyesi danışmanına gözaltı

Ana Manşet Arapgir’de gönüllere dokunan buluşma

Ana Manşet Soğuk hava depolarındaki 50 bin ton elma için kritik uyarı

Ana Manşet Demiryollarında Engelli Bireylere Ücretsiz Hizmet

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021