Aksaray’da 239 Kişiye Yetiştiricilik Belgesi Verildi

Aksaray Haberleri - 08.05.2017 - 17:03

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Mahmut Akkuş yaptığı açıklamada; Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde 12 gruptan oluşan Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu düzenlendi. 239 kursiyerin katıldığı ve toplam 80 saat süren kursta; Süt İnekleri ve Buzağıların bakım ve beslenmesi, sağım teknikleri, süt verimini etkileyen faktörler, damızlık seçimi, hayvan hastalıkları, korunma yöntemleri, sığır barınakları-yem bitkileri/hazırlama, sığırlarda koruyucu aşılama programları ve rasyon hazırlama gibi konu başlıklarında eğitimler verildi. Son olarak Aksaray İli Merkeze bağlı Gözlükuyu Köyünde 12.04.2017/25.04.2017 tarihleri arasında Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu düzenlendi.

“Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi” kapsamında düzenlenen kurslar ile Geleneksel yöntemlerden daha farklı olarak etkin ve modern yöntemlerin kullanılması ve daha karlı-verimli bir şekilde hayvancılığın yapılabilmesini amaçlıyoruz. Hedefimiz modern tarım teknikleri ve sürekli teknolojide yaşanan değişimler doğrultusunda İŞKUR aracılığıyla Tarım İl Müdürlüğü işbirliğinde kurslarımızı arttırmaktır. İŞKUR olarak kursiyerlerimize toplamda 10 gün/80 ders saati süren Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kurslarımız boyunca Genel Sağlık Sigortasını yatırıyoruz ve 25 TL. cep harçlığı veriyoruz. Kursiyerlerimiz öğrendiklerini uygulamaya geçirdiklerinde gerek tarımsal gelişmelere gerekse ekonomiye katkı sağlanacaktır. Tüm Kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.

Aksaray Haberleri Türkiye-Belçika İşbirlikleri Güçleniyor

Aksaray Haberleri İmamoğlu’nun yargılandığı “casusluk” davasında savcı tutukluluğun devamını istedi

Aksaray Haberleri Antalya’da operasyon: 25 kişi gözaltında

Aksaray Haberleri 33 İlde FETÖ’ye Operasyon, 69 Şüpheli Yakalandı

Aksaray Haberleri Erzurum mutfağına mühür: Paça Çorbası tescillendi

Aksaray Haberleri Kars Valisi Ziya Polat, Norveç Büyükelçisi Andreas Gaarder’i makamında ağırladı

Aksaray Haberleri Sinop’ta Dereyi Kirleten Tesise 1 Milyon 678 Bin Tl Ceza

Aksaray Haberleri Çin ile Tanıştım Haber Ödülleri başvuruları başladı

Aksaray Haberleri Erzurum’da Milli Teknoloji Atölyesi’nin temeli atıldı

Aksaray Haberleri 2026 Yılı Rüzgârın Yılı Olacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021