Aksaray’da 2018 Yılı Kazı Çalışmaları Başladı

Aksaray Haberleri - 18.07.2018 - 15:32

Aksaray’ın Tarihine Işık Tutan Kazı Alanlarında 2018 Yılı Kazı Çalışmaları Başladı.

Aksaray’da uzun yıllardır süren ve Aksaray’ın eski tarihinin izlerinin ortaya çıkarıldığı Aşıklıhöyük, Güvercinkayası ve Acemhöyük kazı alanlarında 2018 yılı kazı çalışmaları başladı. Kazı faaliyetleri Eylül ayının sonuna kadar devam edecek.

Acemhöyük Kazı Başkanı Prof.Dr. Aliye Öztan, Aşıklıhöyük Kazı Başkanı Prof.Dr. Mihriban Özbaşaran, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve beraberlerinde Aksaray Müzesi Arkeologlarından Acemhüyük Kazısı Bakanlık Temsilcisi Fariz Demir ile Aşıklıhöyük Kazısı Bakanlık Temsilcisi Yeliz Kocayaz Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti.

Aksaray’da her yıl yaz döneminde başlayan kazılar hakkında bilgi alan Vali Pekmez; Aşıklı ve Acemhöyük’ün önemli kazı alanları olduğunu belirterek, buralarda ilk yerleşik hayat izlerinin, tarım ve hayvancılığa geçiş dönemi ile ilgili bulguların yanı sıra güçlü ticari faaliyetlerin yapıldığını gösteren verilere rastlanıldığını ifade ederek, bu bilgilerin ilimiz ve ülkemiz tarihi açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Anadolu’nun en eski medeniyetlere ev sahipliği yaptığını belirten Vali Pekmez, bu bağlamda Aksaray’ın da konumu itibarıyla önemli bir merkez olduğunu, buralarda bulunan medeniyet değerlerinin ortaya çıkarılmasının da bilim ve insanlık tarihi açısından fevkalade önemli olduğunu belirtti.

Kazı başkanlarından bu yılki programları hakkında bilgi alan Vali Pekmez, kendilerine çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan da Aksaray’da yürütülen kazılarda elde edilen verilerin şehrin tarihi ve sosyal yaşamına dair önemli bilgiler ortaya koyduğunu, kazılarda elde edilen tarihi eserlerin ise Aksaray Müzesinde sergilendiğini belirtti.

Doğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Aksaray’da devam ettirilen 3 önemli kazıya ilaveten, yeni kazı çalışmalarının da yapılabileceğini belirtti.

Aksaray Haberleri Ankara’nın ilk ve en büyük kış festivaline geri sayım başladı

Aksaray Haberleri Kültepe Kaniş-Karum’da ilk kez mozaik kalıntılarına rastlandı

Aksaray Haberleri İzmir’de suç örgütü propagandası yapan 30 şüpheli gözaltına alındı

Aksaray Haberleri Murgulspor Kulübü Başkanı Öktem’in anne acısı

Aksaray Haberleri “Hakkınızda işlem var” iddiasıyla yeni dolandırıcılık oyunu

Aksaray Haberleri Kars’ta Engelsiz Buluşma: 3 Aralık’ta yüzme havuzunda coşku dolu etkinlik

Aksaray Haberleri Jandarma dolandırıcılara göz açtırmıyor

Aksaray Haberleri Okul Sporları Bilek Güreşi müsabakaları heyecanla başladı

Aksaray Haberleri Kars’ta “Odam Dershanem” Projesiyle LGS kitapları dağıtıldı

Aksaray Haberleri MHP İlçe başkanı Erdoğan Orhan: vatandaşı dinliyoruz

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021