Aksaray Özel İdare Karla Mücadele Ekipleri Hazır

Aksaray Haberleri - 03.12.2016 - 8:33

Aksaray İl Özel İdaresi köylerin kış şartlarından olumsuz etkilenmemeleri için geniş kapsamlı önlemler aldı. Sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı sonrası Aksaray İl Özel İdare ekipleri teyakkuza geçti Aksaray il Özel İdaresi, kış aylarında köy yollar ve karayolları için hizmet vermek için yaptığı çalışmalarını tamamladı. Olası fırtına ve yolda kalmalara karşın İlçelerde ve merkezde greyder, kepçe, kar açıcı araçlar hazır şekilde bekletiliyor. Aksaray İl Özel İdaresi 177 köy için tüm araç ve personelleriyle “Karla Mücadele Ekibi” oluşturuldu. İl Özel İdaresi ekipleri 24 Saat esasına göre hizmet verecek. Hiçbir köyde hasta, yaşlı mağdur edilmeden istediği anda şehir merkezine ulaşacak, başta sağlık olmak üzere tüm hizmetlerden yararlanabilecek. Aksaray İl Özel İdaresinin “Karla Mücadele Ekibi”nde 21 araç ve 49 personel bulunuyor. Kar yağışının yoğun olduğu bölgelere hemen müdahale edilecek ve vatandaşların olumsuz etkilenmemeleri sağlanacak. İl Özel İdaresinin 21 araçla hizmet vereceği ‘’Karla Mücadele Ekibi’’nde 8 greyder, 1 ekskavatör, 1 dozer, 4 binek aracı, 4 kar bıçaklı Kamyon 1 vinç ve 2 Kepçe aracı yer alıyor.

Kurum yetkilileri İl genelinde şuan itibari ile her hangi bir sıkıntı olmadığını ve yüksek kesimlerde kar kalınlığının 10 santimetre civarında olduğu bildirilerek, Köy Yollarının açık tutmak için ekiplerin hazır oldukları belirtildi.

Karla mücadele mastır planı çerçevesinde birinci dereceli köy yolları dışına çıkılmayarak öncelik hastalık, doğum, ölüm ve taşımalı eğitim yapılan köy yollarına verileceği bildirildi.

Aksaray Haberleri Aksaray İHH Başkanı Korkmaz Özgürlük Filosu’nda

Aksaray Haberleri Macera Park Çok Yakında Yeni Sezona Merhaba Diyecek

Aksaray Haberleri Aksaray İHH 2024 Ramazan Faaliyetleri

Aksaray Haberleri Başkan Dinçer Çocukları 23 Nisan Çocuk Şenliğine Davet Etti

Aksaray Haberleri Yeni Belediye Hizmet Binasında Çalışmalar Aralıksız Sürüyor

Aksaray Haberleri Solaklı’da Bir İlk: Kadın Başkan Seçildi

Aksaray Haberleri Başkan Dr. Evren Dinçer Mazbatasını Aldı

Aksaray Haberleri Bayramda Belediye Hizmetleri Kesintisiz Sürecek

Aksaray Haberleri Alanya Aksaraylılar Platformundan Geleneksel İftar

Aksaray Haberleri Aksaray Yerel Seçim Sonuçları

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021