Aksaray Katı Atık Depolama Tesisi’nde Enerji Üretimi Başlıyor

Belediye Haberleri - 15.11.2021 - 14:25

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in projeleri arasında yer alan Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde elektrik üretimi için geri sayım başladı. 80 milyon liralık yatırım bedeline sahip projede, elektrik üretiminin yanı sıra gübre ve hammadde üretimi de yapılacak.

Aksaray Belediyesi’nin sürdürülebilir atık yönetimiyle projelendirdiği, geçtiğimiz yıl temelini attığı Entegre Katı Atık Depolama Tesisi’nde elektrik üretimi önümüzdeki günlerde başlayacak. Düzenli depolama sahasında toplanan atıklar enerjiye dönüştürülerek sürdürülebilir enerji sağlanacak. Atıklar, çevreye zarar vermeden bertaraf edilerek enerji verimliliği sağlanmış olacak.

Aksaray merkeze bağlı Armutlu Köyü mevkiinde 377 dönüm arazi üzerine kurulan Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi Projesi Mekanik Ayırma Tesisi (Geri Kazanımı Mümkün Atıkların Ayrıştırılması), Kompost Ünitesi (Kompost-Organik Gübre Üretimi), II. sınıf düzenli depolama sahası (Lot-1, Lot-2, Lot-3) ve Depo Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi (Elektrik Enerjisi Üretimi) gibi ünitelerle 4 bölümden oluşuyor.

Çevreci belediye anlayışı ile atıkların çevreye zarar vermesi engellenerek düzenli olarak toplandığını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, toplanan atıkların Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde enerjiye dönüştürüldüğünü ifade etti. Tesisin elektrik üretim aşamasının önümüzdeki günlerde devreye alınacağını bildiren Başkan Dinçer, açıklamasının devamında; “Aksaray’da başarılı bir atık yönetimi sürdürüyoruz. Kaynağında ayrı ayrı toplanan atıklar, Belediyemize ait depolama tesisinde düzenli şekilde ayrıştırılırken geri dönüşümü mümkün olmayan atıklar ise katı atık depolama tesisimizde bertaraf edilip ekolojik değere dönüştürülüyor. Yani çöpün toplanmasından bertarafına kadar uzanan döngüsel bir süreci başlattık.

Temiz ve doğayla uyumlu depolama tesisimizde elektrik üretimi önümüzdeki günlerde başlayacak. Tesisimiz tam kapasiteye ulaştığında 10 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak güçte elektrik enerjisi üretmeye başlayacağız.” dedi.

Başkan Dinçer, Entegre Katı Atık Depolama Tesisiyle evsel atıkların doğayı, çevreyi kirletici unsur olmaktan çıktığını ifade edip atıkların tamamının enerjiye dönüştüğünü sözlerine ekledi.enerjiye dönüştüğünü sözlerine ekledi.

Belediye Haberleri Paylaş “Davraz, En Güvenli Kayak merkezi olma özelliğini güçlendiriyor”

Belediye Haberleri Papa 14. Leo’nun Türkiye ziyareti: Diplomasi, tarih ve stratejik mesajlar

Belediye Haberleri Beypazarı trafik kazası 1 kişi öldü 3 kişi de yaralandı

Belediye Haberleri Yurdun bazı kesimlerinde kar etkili oldu

Belediye Haberleri Yavuz Ağıralioğlu Adıyaman’dan seslendi: “Apo’ya umut, milletimize kâbus oldunuz”

Belediye Haberleri Basit usulden gerçek usule geçecek mükelleflere geçiş kolaylığı

Belediye Haberleri Kars36 Spor, Nusaybin Belediye Spor deplasmanında puan arayacak

Belediye Haberleri Gazze’de can kaybı 70 bin 654’e çıktı

Belediye Haberleri Fatih Erbakan: Terör konusunda çözüm referandumdur

Belediye Haberleri Gümüş fiyatları zirveyi gördü, haftayı rekorla kapattı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021