Aksaray İçin Fikri Olanlar Bilim Merkezinde Buluşuyor

Ana Manşet - 23.01.2024 - 10:57

Göreve geldiği ilk günden bu yana ortak akıl ve istişareye önem veren Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer haftanın iki günü Aksaray Bilim Merkezinde gerçekleşecek ve bizzat kendisinin de katılım sağlayacağı “Aksaray için fikrim var” etkinliğine herkesi davet etti.

Vatandaşların Aksaray için düşündükleri fikirler Aksaray Belediyesince kategorize edilerek incelenecek ve şehrin geleceğine katkı sunacağı düşünülen uygulanabilir düşünceler değerlendirmeye alınacak.

Başkan Dinçer’in çok önemsediği ve bizzat kendisinin de katılacağı buluşmalara destek vermek isteyen vatandaşlar her Çarşamba ve cuma günü Aksaray Bilim Merkezinde 18:00 – 20.00 saatleri arasında düzenlenen istişare toplantısına katlım sağlayabilecekler.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer konuya ilişkin şu görüşlere yer verdi. “Ortak akıl, istişare ile hayat tecrübeleriniz ve bilgi birikimlerinizi fikre dönüştürüp bizimle paylaşmanız bizim için çok kıymetli çok değerli.

Şehrimizin, geleceğine katkı sağlayacağına inandığınız bir fikriniz varsa bizimle paylaşmanızı temenni ediyoruz. Belirtmek isterim ki, buradaki amaç, ilk dönemimizde olduğu gibi bundan sonraki süreçte de şehrimizin her bir ferdinin herhangi bir alanda öneri ve fikirlerini kıymetli gördüğümüz gerçeğidir. Bu bilinçle, şehrimizin geleceğine yapacağınız ilham verici katkılar için şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Aksaray için bir fikrim var” istişare toplantılarına katılımcılar değişen dünya koşullarında geleneksel yöntemler yerine yenilikçi çözümler sunmaya teşvik edilecek. Özgün projelere zemin hazırlanıp akıllı şehir uygulamalarının hayata geçirilmesi hedeflenecek.

Fikirler değerlendirilirken katma değeri yüksek, uygulanabilir ve sürdürülebilir şartı aranırken Aksaray için bir fikri olan vatandaşlar birden fazla proje ile katılım sağlayabilecekler. Ayrıca her yaş grubundan vatandaşlar müracaatta bulunabilecek. Projelerin değerlendirmeye alacağı ölçütler ise şöyle; yenilikçi, uygulanabilir ve sürdürülebilir olması, farklı ve özgün olması, vatandaşa fayda gözetmesi, belirlenen hedefe ulaşma potansiyeli taşıması, yeni fikirlere ön ayak olması en önemli kriter olarak dikkate alınacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in her koşulda vatandaş ile iç içe olması onların fikirlerine açık olması kamuoyunun büyük takdirini topluyor.

Ana Manşet Düzce’de sahte kimlikle arazi satışı girişimi tapuda ortaya çıktı

Ana Manşet Kağıthane’de cezaevi nakil aracı devrildi: 19 yaralı

Ana Manşet Türkiye ile Özbekistan arasında çok sayıda anlaşma imzalandı

Ana Manşet Kars’ta Siber Farkındalık ve Bilinçlendirme Eğitimi düzenlendi

Ana Manşet Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’i Beştepe’de ağırladı

Ana Manşet Kars Valisi Ziya Polat’tan “Veliaht” dizisi setine ziyaret

Ana Manşet Bakan Vedat Işıkhan;” İşsizlik oranı aralık ayında yüzde 7,7’ye geriledi”

Ana Manşet Muhtemel 11’ler: Fenerbahçe, Steaua Bükreş deplasmanında

Ana Manşet Ankara için kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına alarmı

Ana Manşet Serkan Başsoy gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021