Aksaray Devlet Hastanesinde ilkler yaşanmaya devam ediyor

Aksaray Haberleri - 25.02.2016 - 16:33

Koldan ve kasıktan anjiyodan sonra ilk defa ICD (Kalp şoklama cihazı) başarı ile takıldı.

Aksaray Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op.Dr. Himmet Durgut; Kalp yetmezliğine bağlı ani ölümleri sonlandıracak cihaz olan kalp şok cihazı (ICD)’nin, Aksaray Devlet Hastanesi Anjiyo Ünitesinde ilk defa başarı ile takıldığını, kalp pili ölçümlerinin de Aksaray’da yapılacağını açıkladı.

İlk ICD (Kalp Şoklama Cihazı) Dr. Sinan İnci ve Dr. Pınar Doğan tarafından 46 yaşında ki Türkan Eren isimli bayan hastaya takıldı

Aksaray Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Cengizhan Kılıçaslan’da yaptığı açıklamada, “Anjiyo Ünitesinin hizmet vermeye başlaması ile birlikte iyi bir ivme yakaladık. Koldan ve kasıktan anjiyo sonrasında ICD (Kalp Şoklama Cihazı) ve Kalp pillerini de daha rahat takabiliyoruz. Sıra da kalp ameliyatı var. Önümüzde ki günlerde ilk kalp ameliyatını da İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs, Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinin koordinatörlüğünde gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini açıklayan Aksaray Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sinan İnci, ICD cihazının kalp yetmezliğine bağlı ölümcül kalp ritim bozukluğu bulunan hastalara takıldığını söyledi.

Dr. İnci “Kalp yetmezliğine bağlı olarak ritim bozukluğu yaşayan ve ani ölüm riski bulunan hastalara, kalp pilinden biraz daha büyük olan ve içinde bir mini jeneratör-bilgisayar kutucuğu ve bir iki tane yumuşak iletken elektrot-tel parçalarından oluşan ICD cihazı takılmakta. Bu cihaz tıpkı kalp pili gibi yerleştirilmekte. Bu cihaz ölümcül ritim bozukluğu ortaya çıktığında otomatik olarak kalbe şok vererek insan hayatını kurtarmaktadır. Daha önceki yıllarda Aksaray Devlet Hastanesinde zor şartlarda kalp pillerini başarı ile takmıştık. Şimdi anjiyo ünitemizin açılması ile kardiyak şok cihazı ve kalp pillerini daha rahat şartlarda takıyoruz” dedi.

KALP PİLİ ÖLÇÜMLERİ AKSARAY’DA YAPILACAK

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Himmet Durgut; kalp pillerinin ölçümlerinin de Aksaray’da yapılacağını açıkladı.

Genel Sekreter Durgut; “Artık kalp pili ölçümleri Aksaray Devlet Hastanesinde yapılacak. Her ayın son Çarşamba günü, tüm marka pillerin ölçüm cihazları Aksaray’a getirilerek ölçüm işlemleri yapılacak. Kalp pillerini ölçümleri için il dışına yapılan sevkler tamamen sona erecektir” dedi.

Aksaray Haberleri Hatay’da dere faciası can aldı

Aksaray Haberleri Prof. Dr. Zakir Avşar: Bayram geldi hoş geldi…

Aksaray Haberleri Ankara’da bayram mesaisi: 23 bin güvenlik personeli sahada

Aksaray Haberleri Vali Masatlı’dan Uzunçarşı’ya bayram ziyareti

Aksaray Haberleri Petrol fiyatlarında yükseliş: Brent 113 doların üzerine çıktı

Aksaray Haberleri Bayram süresince bazı güzergâhlarda ağır vasıta trafiğine geçici kısıtlama

Aksaray Haberleri Bursa İl Jandarma Komutalı Tümgeneral İdris Tataroğlu personelle bayramlaştı

Aksaray Haberleri Galatasaray’da sakatlık şoku: Osimhen’de kırık, Lang ameliyata gidiyor

Aksaray Haberleri Vali Bakan: “Huzurlu Bir Bayram İçin Tüm Tedbirler Alındı”

Aksaray Haberleri Kars Valisi Ziya Polat: “Ramazan Bayramımız mübarek olsun.”

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021