Aksaray da arıcılık ve bal üretimi artıyor

Aksaray Haberleri - 20.03.2018 - 16:01

-400 tonu yerli, 600 tonu gezginci olmak üzere 1000 ton bal üretimi yapıldı

Aksaray Arıcılar Birliği Başkanı Refik İçli Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti. İçli Aksaray’ın bal üretiminin artış gösterdiğini belirterek, her yıl 50-60 yeni işletmenin kurulduğunu toplam arı işletmesinin 300’e ulaştığını söyledi.

Valilik makamında kabul ettiği İçli’den arıcılık ve bal üretimi hakkında bilgi alan Vali Pekmez; Aksaray’ın sahip olduğu bitki çeşidine dikkat çekerek bal üretiminin daha da arttırılabileceğini söyledi.

Aksaray’da arıcılık ve bal üretimini geliştirmek için Aksaray Üniversitesi Hacettepe Üniversitesi ve Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü işbirliğinde ortak bir çalışma yürüttüklerini kaydeden birlik başkanı İçli, ‘Hasandağı Balı’ adı ile coğrafi işareti alıp sertifikalı üretim yapmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Hasandağı bölgesinde; tıpkı ‘Anzer Balı’ gibi sadece bir bölgede bal üretimi yaparak bunu tescillemek istediklerini aktaran İçli, 2017 yılında Aksaray’da 400 tonu yerli üretici, 600 tonu gezginci üretici olmak üzere 1000 ton bal üretimi gerçekleştirildiğini söyledi.

Ayçiçeği balında Aksaray’ın Türkiye’nin 3. üretim bölgesi olduğunu ifade eden İçli; Vali Pekmez’e destekleri nedeniyle teşekkür ederek; arıcılığı Aksaray’da daha da geliştirmek bal kalitesini daha üst seviyeye taşımak için gayret ettiklerini söyledi.

Ziyareti nedeniyle Aksaray Arıcılar Birliği Başkanı Refik İçli’ye teşekkür eden Vali Pekmez çalışmalarında başarılar diledi.

Aksaray Haberleri Kars’ın gururu Avrupa yolunda

Aksaray Haberleri “Karın Yıldızları Sarıkamış’ta” projesi kapsamında öğrencilere moral ziyareti

Aksaray Haberleri İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Tehdit ortamında müzakere mümkün değil

Aksaray Haberleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Başbakan Yardımcısı, Turizm, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Beypazarı’nda

Aksaray Haberleri AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, “Köklerden Geleceğe Kadın Çalıştayı”na katıldı

Aksaray Haberleri Bahis soruşturmasında 314 antrenöre men cezası

Aksaray Haberleri Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Yeni Atama

Aksaray Haberleri Kağızman’da üreticilere Bitki Koruma Eğitimi

Aksaray Haberleri Fenerbahçe’nin rakibi Nottingham Forest oldu

Aksaray Haberleri Fenerbahçe’nin rakibi belli oluyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021