Aksaray Bilim Festivalinde Hava Savunma Sistemleri Sergilenecek

Ana Manşet - 12.09.2023 - 20:18

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Aksaray Bilim Festivali 15-16-17 Eylül tarihlerinde kapılarını ziyaretçilere açıyor. Aksaray Bilim festivalinde her yaştan katılımcıya ilham verecek teknolojik yenilikler ve interaktif etkinlikler yer alacak. Ayrıca yerli hava savunma sistemlerimizden ‘Hisar’, yerli füze sistemimiz ‘Sungur’ ve Türsat 5B uydusu da meraklıları için Aksaray Bilim festivalinde sergilenecek.

Aksaray Belediyesi öncülüğünde Bilim Merkezinin yer aldığı Tacin Park festival alanında bu hafta sonu bilim ve teknolojinin buluştuğu 2. Aksaray Bilim Festivali başlıyor. Bilim festivalinde yerli ve milli üretim firmalarının yanı sıra ileri teknolojik otonom araçlar, simülatörler, savunma sanayi envanterlerinde olan yerli ve milli ürünler sergilenecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Bilim festivali ile hedeflerinin toplumda, bilime, ilime ve teknolojiye olan ilgiyi yaygınlaştırmak ve geliştirmek olduğunu söyledi.

Bu yıl gerçekleşecek olan 2. Aksaray Bilim Festivalinin daha kapsamlı olacağını işaret eden Belediye Başkanı Dinçer, “Geçtiğimiz yıl ilkini yaptığımız Aksaray Bilim Festivali yoğun ilgi gördü ve çevre iller dahil birçok ziyaretçiyi şehrimizde ağırladık. Bu yıl 2’ncisi düzenleyeceğimiz Bilim Festivalimiz daha geniş kapsamlı olacak” dedi.

Festival hazırlıklarının tam gaz sürdüğünü belirten Belediye Bakanı Dinçer, festivalde çocuklara yönelik interaktif etkinliklerin yapılacağının altını çizerek “Festivalimizde çocuklarımızı da unutmadık. Çocuklarımızın bilime olan ilgisini artırmak ve merak duygularını geliştirmek için bir dizi eğlenceli etkinliklere de yer veriyoruz. Eğlenceli bilim gösterileri, sahne gösterileri, teknolojik atölye çalışmalarıyla çocuklarımız beceri ve yeteneklerini çeşitli aktivelerle ortaya koyabilecekler” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleriyle birlikte yerli ve milli ürünlerimizin de festivalde yer alacağını belirten Başkan Dinçer, “İnsansız hava araçları, hava savunma sistemimizin gururu ‘Hisar’, füze sistemimiz ‘Sungur’, Türsat 5B uydumuz ve F1 Simülatörü festivalimize renk katacak. 2. Aksaray Bilim Festivalimize herkesi bekliyoruz” dedi.

Ana Manşet Serkan Başsoy gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Ana Manşet AJet dış hatlarda büyüyor: 3 yeni hat açılıyor

Ana Manşet Kdz. Ereğli ‘de plajlar bölgesi kaçak yapı ve işgallerden temizlendi

Ana Manşet Beşiktaş’ın yeni orta sahası İstanbul yolunda

Ana Manşet Aksaray’a hızlı tren müjdesi! Dört kente birden bağlanacak

Ana Manşet AFCON finaline ağır ceza! Senegal ve Fas’a yaptırım

Ana Manşet Yılmaz: Dezenflasyon süreciyle birlikte istihdam piyasasında olumlu tablo devam ediyor

Ana Manşet Aksaray’ın Kaderini Değiştirecek Hızlı Tren Yatırımı Hayata Geçiyor

Ana Manşet 28 Ocak Veri Koruma Günü’nde Kamuda Yapay Zekâ ele alındı

Ana Manşet Duran: Bağımlılıkla mücadele devletin vazgeçilmez güvenlik alanıdır

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021